Hirdetés

A pénzpiac egyértelmű ítéletet mondott az Apple VR-offenzívája felett



|

A jelek szerint a befektetők nagyon elégedettek a cupertinói vállalat kilátásaival.

Hirdetés

A hónapok óta keringő pletykákat beigazolva az Apple végül tényleg a WWDC 2023 fejlesztői konferencián leplezte le az első AR/VR headsetét, az esemény pedig abban a tekintetben sem hozott meglepetést, hogy az almás cég valóban egy ultra-prémium, 3500 dolláros eszközzel állt színpadra.

Az árat sokalló internetezők ugyan kegyetlenül kigúnyolták a várhatóan jövőre befutó Vision Prót, ám a jelek szerint az Apple befektetőit meggyőzte a tartalomfogyasztásra fókuszáló megközelítés, a vállalat részvényei ugyanis ismét szárnyalnak.

Hirdetés

A Companies Market Cap pillanatnyi adatai alapján a papírok értéke 191,50 dolláron áll, a cég piaci kapitalizációja pedig ezzel átlépte a 3 milliárd dolláros álomhatárt. Az Apple-nek ez először 2022 elején sikerült, ám a kínai COVID-lezárások okozta gyártási nehézségek és a tech kütyük iránti lakossági kereslet bezuhanása miatt a vállalat értéke később visszacsúszott a kettessel kezdődő sávba.

Ahogy korábban, továbbra is Tim Cookéké a világ legértékesebb tőzsdei cége, a 2,519 billió dollárra becsült Microsoft és a 2,079 billió dolláron álló Saudi Aramco előtt (fontos: az utóbbi csak a részvényei 1,5%-át jegyzi a piacon). A részvények szárnyalása azt jelzi, hogy a piacnak tetszik az új irány, és persze az ősszel érkező új iPhone-ok és Macek kapcsán is optimisták a befektetők.

Az AppleInsider beszámolója alapján a Wedbush pedig még fényesebb jövőt jósol az Apple-nek, az elemzőcég ugyanis úgy véli, hogy a 2024-es pénzügyi évben a 3,5 milliárd dolláros határt is elérheti a cég piaci kapitalizációja, amiben jelentős szerepe lesz a szolgáltatásokból származó bevételek megugrásának. Az elemzőcég szerint ebbe végső soron az AR/VR-tartalmak forgalma is be fog segíteni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.