Hirdetés

A Photoshop legjobb funkcióit kapja meg hamarosan a Paint



|

Hasznos alapfunkciókkal bővül a Microsoft rajzolóprogramja.

Hirdetés

Ha valamit, akkor a következetlenséget egész biztosan nem lehet felróni a Microsoft Paintnek, amely az 1985-ös debütálása óta mereven ragaszkodik a fapados, de felhasználóbarát rajzolóprogram szerepéhez, ezt pedig ma éppen úgy értékeli a közönség, mint közel 40 évvel ezelőtt.

Az utóbbi években ugyanakkor egyre kevésbé jellemzi a programot a puritánság, a Windows 11 megjelenése óta ugyanis számos ráncfelvarráson esett át a szoftver. Ennek jegyében megkaptuk a sötét módot és az automatikus háttérkivágást, most pedig újabb frontokon tör a Photoshop babérjaira.

Hirdetés

A Microsoft a hivatalos blogján jelentette be, hogy a Windows Insider tesztprogram Canary és Dev csatornáin elérhetővé tett 11.2308.18.0 verziószámú frissítéssel a rétegek és az átlátszó PNG-k kezelése is bekerült a repertoárba. Az előbbi azt jelenti, hogy a komolyabb képszerkesztőkhöz hasonlóan már a Paintben is egymásra pakolgathatunk különböző fotókat és elemeket.

A Windows integrált grafikai szoftvere ettől ugyan még távolról sem lett profi eszköz, de összességében óriási előrelépésnek nevezhetjük az update-et, pláne annak fényében, hogy néhány éve a redmondiak még megpróbálták teljesen leváltani a Paintet a Windows 10-ben debütált Paint 3D-vel.

A rossz hír, hogy a korábbi újdonságokhoz hasonlóan a rétegek és az átlátszóság sem érinti a Windows 10-es verziót, így hiába számít továbbra is ez a legnépszerűbb operációs rendszernek, a nagyközönség kimarad a jóból. Ami pedig a többieket illeti, a Windows 11 stabil kiadásába valamikor a következő hónapok során érkezik meg a felturbózott Paint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.