Hirdetés

A Photoshop szerint a boldogság egy félmosoly és egy beteg fogsor



|

Szuper dolgokra képes a Photoshop Neural Filters funkciója, de néha nagy luftot rúg.

Hirdetés

Manapság szinte lehetetlen úgy érdeklődni az interneten egy adott téma iránt, hogy ne fussunk bele valamilyen mesterséges intelligenciával foglalkozó anyagba, ez pedig különösen igaz, ha a képek és fotók szerkesztéséről, vagy manipulálásáról van szó.

A helyzet azonban az, hogy miközben ezek a megoldások sokszor érdekesek, és még kreatívnak is tűnhetnek időnként, leginkább az igaz, hogy totálisan megbízhatatlanok.

Persze nem azt mondjuk, hogy az MI-nek nincs helye például a képszerkesztésben, mert nagyon is van, mindössze arra gondolunk, hogy nem szabad (egyelőre legalábbis) teljesen ráhagyatkozni az ilyen megoldásokra, mikor nem csak kísérletezünk a lehetőségekkel. Jó példa erre az Adobe Photoshop Neural Filters funkciója, ami ugyan nagyon izgalmas, de ordas hibákat is képes elkövetni, amit most a saját bőrén tapasztalt meg a DigitalTrends újságírója.

Hirdetés

Phil Nickinson egy saját fotóját szerette volna kicsit mosolygósabbá tenni, miután a felesége megjegyezte, olyan rajta, mint amikor morcos valami miatt. Szerencsére a Neural Filters rendelkezik egy "boldogság" csúszkával, ami felismeri az érzelmeket, és kedélyjavítóként működik a fotókon. Már amikor működik.

Az eredményről nem éppen a boldogság jut eszünkbe. Nickinson fogai úgy festenek, mintha sok-sok év drogfogyasztás lenne a háta mögött, és a szerkesztésre nyugodtan rávághatjuk, hogy utána

a szeme se áll jól.

Persze azért vannak ügyes megoldások, az arcának vonásait szépen húzta feljebb a mosollyal, az arcszőrzet sem tűnik szörnyen mesterségesnek, a fogai azonban egyszerűen érthetetlenül el lettek baltázva, ahogy a ferde szemek sem éppen a boldogságot juttatják az ember eszébe.

Ha a távoli jövőben egyszer tényleg az MI irányítja majd az emberiséget, reméljük addigra megtanulja, hogy a boldogság nem egy pár haldokló, ferdén összeboruló fogat jelent.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.