Hirdetés

A pornóipar megint megmutatja, hogy mit hoz a jövő internete



|

Az ágazat egyik óriása gépi látás segítségével, automatikusan címkézi fel a videókban megjelenő embereket és jeleneteket.

Hirdetés

A múltban már többször előfordult, hogy egy-egy új technológiát a pornóipar vetett be először. Így van ez most is. A napi 80 millió látogatóval büszkélkedő PornHub úgy döntött, hogy többé nem megfelelő a videók kézzel való címkézése. 

Hirdetés

Ennek megfelelően a cég nem embereket bérel a sok százezernyi videó átnézésére és felcímkézésére, hanem egy robotot alkalmaz

Az új címkézési modellnek hála a látogatók sokkal pontosabb keresési találatokat kaphatnak, ezáltal pedig többet használhatják az oldalt is - ezt maga Corey Price, a cég alelnöke mondta. Mivel a platformot folyamatosan frissítik a legújabb technológiai újdonságokkal, ezért a navigáció és a használat is folyamatosan fejlődik. 

A gépi látás képes azonosítani a videókban megjelenő embereket és jeleneteket, jelen esetben pedig a témából adódóan a pozíciókat és a jellemzőket tartja még érdekesnek az oldal. A rendszer képes valós időben felismerni a videóban zajló eseményeket, és azoknak megfelelően létrehozni a címkéket, kategorizálni a tartalmakat, és segíteni a kereséseket. 

A rendszert eddig félmillió videón használták, de 2018 elején a teljes kínálatot szkennelnék. 

Bár az arcfelismerés és az effajta címkézés alapvetően nem újdonság, az ilyen összetett rendszer egy újabb lépést jelent a videók és képek kategorizálásában. Míg eddig rengeteg munka és adatrögzítés kellett a tartalmak közzétételéhez, kereshetőbbé tételéhez, addig a jövőben ezt a feladatot is átveszik az algoritmusok, ráadásul többet, jobban és gyorsabban dolgoznak majd. Minden bizonnyal rövid idő alatt a YouTube és más népszerű video- és képmegosztók is bevetik majd a gépi látás haladóbb felismerési képességeit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.