Hirdetés

A Porsche Design nem engedte a Huaweinek, hogy szenzorsávot tegyen a Mate RS-re



|

A Porsche Design külön kérte a gyártót, hogy ne tegyen kijelzőbe lógó szenzorsávot a drága csúcskészülékre.

Hirdetés

A Porsche Design egy interjúban megerősítette, hogy külön megkérte a Huaweit arra, hogy ne tegyen kijelzőbe belógó szenzorsávot a Huawei Mate RS Porsche Design csúcskészülékre. A két cég számos eszközön dolgozott már együtt az elmúlt két évben. A Mate RS a P20-as széria részeként mutatkozott be idén, és furcsa módon nem volt rajta szenzorsáv. Most kiderült, hogy miért. 

Hirdetés

A Porsche Design dizájnfőnöke, Christian Schwamkrug árulta el, hogy minden eddiginél részletesebben tervezték és vitatták meg, hogy milyen legyen az új modell. A Porsche Design azonban már rögtön az elején leszögezte: nem akar belógó érzékelőszigetet. A cég szerint ez az új "funkció" elrontja az okostelefon kinézetét. A szimmetria fokozása érdekében egy 6 hüvelyked OLED-panelre szavaztak, lekerekített oldalakkal, éppen úgy, mint a Samsung idei és tavalyi zászlóshajóin

A Porsche Design és a Huawei sokat egyeztettek arról is, hogy a hátlap mennyire tükröződjön, illetve mi legyen az ujjlenyomat-olvasóval. Az eredeti terv az volt, hogy kizárólag a kijelzőbe ágyazott szenzor maradjon meg. A Huawei azonban rámutatott, hogy ez egy új technológia, és a fogyasztók nem biztos, hogy képesek lesznek egyből átállni. Ezért került egy másodlagos szenzor is a készülék hátlapjára, amelynek a helyét a Porsche Design választotta ki. 

A márka a létező legjobb élmény érdekében kért 6 GB RAM-ot és 512 GB tárhelyet a készülékre, valamint testre szabta a kezelőfelületet, az ikonok méreteit és a betűtípusokat. Mindennek persze ára is van

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.