Hirdetés

A Prada is besegít a Holdra szálló űrhajósok ruhájának tervezésébe



|

Az olasz divat is képviselteti magát az Artemis-programban.

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint halad, a NASA és a vele együttműködő űrügynökségek 2025-ben indíthatják útjára az Artemis 3-küldetést, melynek során 1972 óta először ismét emberek lépnek a Hold felszínére, köztük egy női űrhajóssal, amire nem volt példa az égitestet elsőként meghódító Apollo-missziók során.

Addig azonban még rengeteg felszerelésnek kell elkészülnie, köztük a történelmi utazásra induló asztronauták ruházatával. Az erre szóló megbízást tavaly nyáron nyerte el az észak-karolinai Collins Aerospace és a texasi Axiom Space, melyek közül az utóbbi végül a több mint 100 éves múltra visszatekintő divatházat, a Pradát is bevonta a munkába.

Hirdetés

Az Axiom Space hivatalos közleményben adta a világ tudtára, hogy a milánói székhelyű cég munkatársai is részt vesznek az űrhajósokat védő megoldások és anyagok tervezésében. Michael Suffredini, az Axiom Space vezérigazgatója elmondta, hogy a Prada olyan gyártási technikákat és innovatív tervezési szakértelmet hoz az együttműködésbe, amelyek biztosítani fogják az asztronauták kényelmét, s egyúttal a hagyományos űrruhákból hiányzó, fontos "emberi tényezőket" is figyelembe vesznek.

A texasi cég által tervezett AxEMU (Axiom Extravehicular Mobility Unit) öltözék minden korábbinál nagyobb rugalmasságot és szabadságot kínál majd, miközben a zord Holdi környezetnek is képes ellenállni. Az Axios úgy véli, hogy a 3,5 milliárd dolláros támogatással megvalósuló AxEMU az innovatív technológiáknak hála kitágítja a Hold felfedezésének határait.

A közleményben maga a Prada is megszólalt, megtiszteltetésnek nevezve a történelmi Artemis-programban való részvétel lehetőségét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.