Hirdetés

A Qualcomm bejelentette a Snapdragon 870-et



|

A chipgyártó vállalat legújabb terméke a tavaly megjelent 865 gyorsabb verziója lesz.

Hirdetés

A Qualcomm tavaly december elején mutatta be a Snapdragon 888 rendszerchipet, amely az androidos csúcskészülékekben felel a sebességért és a teljesítményért. Az amerikai vállalat ezúttal Snapdragon 870 5G-t leplezte le, amely a gyártó megfogalmazása alapján a 2020-as Snapdragon 865 Plus továbbfejlesztett kiadása. Számíthatunk tehát arra, hogy több újabb 2021-ben megjelenő készülékben is az új 870-es fog dübörögni.

A Snapdragon 870 a 865-ös szériához hasonlóan 7 nm-es gyártásmóddal készült, 3.2 GHz-es Kyro 585 CPU-val és Adreno 650 GPU-val. A csomaghoz tartozik még a Snapdragon X55 G5 modem is, amely a 6 GHz alatti és a mmWave frekvenciasávokat is támogatja, illetve az X60 G5 modemhez hasonlóan Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.2 is támogatott.

Hirdetés

A Snapdragon 888-ra egyébként már lecsapott a Samsung, így a a legújabb csúcskészülékekbe már ez a rendszerchip fog kerülni. A 870 ugyan nem nyújt olyan teljesítményt, mint a 888, viszont a gyártásmódnak köszönhetően költséghatékonyabb a sorozatgyártás, illetve megfelelő helyettesítő chip lehet abban az esetben, ha a 888 hiánycikk lenne.

A Qualcomm a bejelentésben még hozzátette, hogy a Motorola, OnePlus, Oppo és Xiaomi által is számíthatunk ebben a negyedévben Snapdragon 870-nel működő készülékek bemutatására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.