Hirdetés

A Queenre tátongó Karikó Katalin is felbukkant a Super Bowl reklámszünetében



|

A Nobel-díjas tudósnő is szerepelt a Pfizer reklámjában.

Hirdetés

Tavaly ősszel egy egész ország örvendhetett, hiszen két magyar tudós is megosztott Nobel-díjat kapott, köztük a móri születési Krausz Ferenccel és Karikó Katalinnal. Az utóbbi a harmadik generációs, mRNS-alapú védőoltások kifejlesztésében szerzett elévülhetetlen érdemeket, amit a technológiát alkalmazó Pfizer-BioNTech COVID-vakcinájának sikere igazolt.

Nem csoda, hogy a Pfizer szeret eldicsekedni a Szegedi Tudományegyetemen doktorált Karikó teljesítményével, akit a gyógyszercég most egy milliók által látott reklámban is szerepeltetett a Super Bowl alkalmából.

Hirdetés

Az amerikaifutball-bajnokság döntője az év egyik legnagyobb figyelmet élvező eseménye, a mérkőzés szünetében ezért aranyáron mérik a reklámidőt. Történetében először idén a Pfizer is  helyet vásárolt magának a blokkban, ahol már 7 millió dollárba, vagyis kb. 2,5 milliárd forintba került egy 30 másodperces szpot elhelyezése.

A gyógyszercég azonban rögtön egy teljes percet kötött le egy zenés videó kedvéért, amely a Queen - Don't Stop Me Now című slágerével kísérve ünnepli a tudomány nagyjait Arkhimédésztől Isaac Newtonon át a Rosalind Franklinig, s ahogy arra a Telex felhívta a figyelmet, egy pillanatra Karikó Katalin is feltűnt a sorban. A kutatóbiológus egy újságcikk fotójáról tátog a zenére, 43 másodperc környékén.

A Nobel-díjas tudós tehát nem akármilyen társaságban találta magát, de ennél nagyobb elismerést is kapott a napokban, mivel Ferenc Pápa nemrég a Életvédő Pápai Akadémia teljes jogú tagjává nevezte ki. A II. János Pál által, 1994-ben létrehozott testület tevékenységének középpontjában az élet védelmével kapcsolatos biológiai, orvostudományi és jogi kérdések megválaszolása áll.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.