Hirdetés

A Realme GT5 Pro gesztusokkal is felébreszthető és irányítható, nem kell a kijelzőhöz érnünk



|

Karmesterként irányíthatod az új Realme GT5 Prót.

Hirdetés

Már megszokhattuk az elmúlt néhány évben mióta megalakult, hogy a kínai Realme telefonok gyártója igyekszik felvenni a versenyt a nagyokkal, és mindig többet adni vásárlóiknak a minimálisan elvárhatónál. Több jó marketing húzásuk is volt már, jó érzékkel vesznek át különböző funkciókat más gyártóktól. Ilyen volt például legutóbb az Iphone 14 ihlette Dynamic Island, melyet beépítettek egy idei készülékükbe, a C55-be.

Most ismét egy koppintással készül villantani a brand. Hajdanában, mikor az LG-t még telefon gyártóként is ismerhettük, volt egy G8 ThinQ néven futó készülékük, melyet egy akkor még egyedüliként alkalmazott biometrikus azonosító rendszerrel láttak el, ez pedig a tenyérfelismerés. Az úgynevezett érintés nélküli gesztusvezérléssel is ellátott készülék kinetikus funkcióit másoló Realme GT5 Pro a mai napon jelenik meg.

Hirdetés

A Realme GT5 Pro azonban ahelyett, hogy erre egy időzített kamerát és infravörös fényt használna, a 32 megapixeles szelfikamerával azonosít minket a tenyérmintázatunkról. Egy megjelent videón az látható, hogy a képernyő automatikusan felébred, amikor a tenyér eltávolodik tőle. Nem valószínű, hogy az előlapi kamera állandóan be lenne kapcsolva, sokkal valószínűbb, hogy hogy a funkció egy ultrahangos érzékelővel működik.

A Realme szerint a tenyérfeloldás gyorsabb, mint az arcfelismerés. A vállalat közlése szerint a biztonsági funkció egy 10 millió támadást magában foglaló penetrációs teszten is átment. A megszokások rabjainak továbbra is elérhető a kijelző alatti ujjlenyomat érzékelő, a tenyérfelismerés csak extra lehetőség, ami egyébként jól jöhet főzés vagy vezetés közben.

A gesztusvezérlés nem túl bonyolult. Egy a képernyő előtt középen végzettcsippentő mozdulattal meg tudod nyitni a legutóbb használt alkalmazások listáját, és ettől balra és jobbra mozgatva a kezed böngészhetsz más után a menüben. A mutatóujjunk felfelé tartásával bekapcsolható a kurzorvezérlés, ami egy pont fölött tartva pedig rövid idő után kattintást végez el.

Maga a készülék egyébként egy igazi zászlóshajó. A Qualcomm legújabb Snapdragon 8 Gen 3 processzora, a kínai BOE 6,78 hüvelykes hajlított AMOLED panelje (2780 x 1264, 144 Hz, 4500 nits), egy erőteljes 5400 mAh-s akkumulátor, amely támogatja a 100 W-os gyorstöltést (12 perc alatt 50 százalékos töltésig) vagy az 50 W-os vezeték nélküli gyorstöltést,  az USB-C 3.2 csatlakozó, NFC kapcsolat, kettős hangszóró és infravörös távirányító teszik a Realme új telefonját egy igazán meggyőző darabbá az évvégi dömpingben.

Ha sokat fotózol a telefonoddal, akkor is jó választás lehet a GT5 Pro. A főkamerája 50 megapixeles, Sony LYT-808-as szenzorral , amit egy 8 megapixeles ultraszéles kamera és egy szintén 50 megapixeles, Sony IMAX890-es 3x-os periszkópos teleobjektív egészít ki.

A Realme GT5 Pro két különböző kivitelben érhető el: a 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkező darab 460 dollárért (helyi adók nélkül 164 000 forint), a 16 GB RAM-os és 1 TB tárhellyel bíró változat pedig 590 dollárért (210 000 forint) kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.