Hirdetés

A Reddit népe kreatív módon alázza szénné a platform fejesét



|

A vezérigazgató Steve Huffman nem teszi zsebre, amit a közösségtől kapott.

Hirdetés

A havi több mint 1,6 milliárd aktív felhasználóval bíró Reddit mostanság jobban emlékeztet egy csatatérre, mintsem egy népszerű közösségi oldalra. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a platform vezetősége az utóbbi időben több döntésével is tiltakozásra sarkallta a felhasználókat: előbb az API-hez való hozzáférés korlátozása, majd a pénzért megvett kitüntetések kukázása, s végül az archivált üzenetek önkéntes törlése váltott ki felháborodást.

Most viszont a felhasználók meglelték a módját, hogy miként üzenjenek közvetlenül az üzemeltető cég vezérigazgatójának, Steve Huffmannek.

Hirdetés

A Reddit népe a 2017 óta megrendezésre kerülő művészeti eseményt, az r/Place-t használta fel erre. A kezdeményezés lényege, hogy a felhasználók minden évben lehetőséget kapnak egy közös festmény elkészítésére. A részvevők 5 percenként helyezhetnek el egyetlen pixelt a digitális vásznon, az így kialakuló rajzok pedig látványosan megmutatják, mely közösségek a legaktívabbak a platformon, legyen szó nemzetekről vagy egyes fórumok népéről.

Ahogy azonban az várható volt, az idei művet a vezetőséggel, jobban mondva a CEO-val szemben érzett ellenszenv dominálja: a festmény telis-tele van az oldalon u/spez felhasználói néven regisztrált Steve Huffmannek célzott obszcén üzenetekkel. A németek például azt írták ki, hogy a vezető egy "Hurensohn", amit magyarban kurafira szokás lefordítani, de eredetileg jóval nyersebb értelemben használják. Mások simán megelégedtek a jól bevált "Fuck spez" üzenettel.

Mivel a feliratok átrajzolhatók, az összkép folyamatosan változik, de a Reddit által megosztott timeplapse-felvétel erős öngólként dokumentálta, hogy miként alakult az összeállítás a 2023-as r/Place első 24 órájában. A The Verge megkeresésére ugyan az üzemeltető közölte, hogy folyamatosan törlik a magánszemélyeket célzó "sértő és zaklató" tartalmakat, a Hurensohn-felirat viszont még cikkünk írásakor, a közösségi festegetés indulásának másnapján is olvasható, számos "fuck spez" üzenet társaságában.

A jelek szerint tehát a moderátorok nem bírnak a felhasználók haragjával, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy az idei r/Place nem éppen a tervek szerint sült el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.