Hirdetés

A Redditnek ismét sikerült kiakasztania a saját felhasználóit



|

Újabb megkérdőjelezhető lépéssel tör borsot a közönsége orra alá a Reddit.

Hirdetés

A 23 éves múltra visszatekintő Redditet - sok más közösségi oldallal ellentétben - a története nagy része során elkerülték a zajos botrányok, az utóbbi hetekben azonban kifejezetten rossz a platform sajtója, köszönhetően a vezetőség nem túl népszerű döntéseinek.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Reddit fizetőssé tette az alkalmazásprogramozási felülete használatát, ami a fórumok látványos, de sikertelen tiltakozását váltotta ki, a napokban pedig a kitüntetés-rendszer eltörlését is bejelentették, melynek eredményeként szeptember 12-én teljesen kukázzák az eddig még pénzért árult virtuális plecsniket.

Hirdetés

A felhasználók azonban nem pihenhetnek, máris itt az újabb pofon: a közösségi oldal átalakította az online chatelért felelős modulját, az új rendszerbe pedig csak a 2023. január 1. után keletkezett üzenetek kerültek át. A Mashable beszámolója szerint a döntés sokakat felháborított: van, aki a Redditen megismert feleségével őrzött első beszélgetését vesztette el, mások az így eltűnt kontaktjaik miatt keseregnek.

A lapnak nyilatkozva a platform ugyan rámutatott, hogy a június 30-án végrehajtott változtatásról már egy június 22-i bejegyzésben tájékoztatták a publikumot, ebben viszont nem írták le konkrétan, hogy törlődni fognak a januárnál régebbi üzenetek. A közönség meglepődése tehát jogos lehet, az érintetteknek viszont van egy utolsó reményük.

Egy adminisztrátor hívta fel a figyelmet a Reddit adatigénylési funkciójára, melynek segítségével letölthetjük a rólunk őrzött információkat, beleértve a chates előzményeket is. A Mashable újságírójának ezzel a módszerrel sikerült is visszaszereznie olyan beszélgetéseket, amelyekhez a közösségi oldal kezelőfelületén már nem tudott hozzáférni, így az érintetteknek feltétlenül érdemes tenniük egy próbát vele.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.