Hirdetés

A Ring bemutatta a drónt, ami megvédheti az otthonodat



|

Az Always Home Cam névre keresztelt minidrón a CES 2023 során mutatta meg magát.

Hirdetés

A Ring nevű vállalat még 2020 végén adott hírt egy koncepcióról, amelyről azt ígérte, hogy a közeljövőben elérhető lesz a háztartások számára és hasznos funkciót fog  betölteni: az Always Home Cam egy minidrón, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy növelje a biztonságérzetünket, ugyanis "járőrözik" a házban, amikor csak szükségünk van rá, így próbálva lefülelni a betörőket.

Természetesen ez a cég is részt vett a nemrég megtartott CES 2023 kiállításon, és bár az általunk legérdekesebbnek tartott kütyük közé nem került be a terméke, azonban az esemény során megmutatta, hogy az Always Home Cam milyen és miképpen működik a gyakorlatban.

A helyszínen készült képek alapján a minidrón inkább hasonlít egy konyhai, mint egy biztonsági eszközre: dokkolva olyannak tűnik, mint egy kenyétartó, mozgás közben pedig mint egy mobilventillátor, mindenesetre a Ring szerint egy emeletet tud egyszerre lefedni az otthonunkban.

Hirdetés

Úgy lehet betanítani erre, hogy a kezünkben tartjuk (anélkül, hogy eltakarnánk a kameráját), és körbejárjuk az adott emeletet a kívánt repülési útvonalon.

Be lehet állítani több útvonalat és egyedi úticélokat is, így például ha a hátsó ajtót akarjuk ellenőriztetni vagy megbizonyosodni róla, hogy lekapcsoltunk-e mindent, gond nélkül megtehetjük a minidrón segítségével. Ha valami rendellenességet észlel az eszköz, akkor arra is utasíthatjuk, hogy egy helyben lebegve, a kamerával körbeforogva figyeljen. 

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy tényleg csak akkor érdemes használni, ha senki nincs otthon, mert olyan hangos működés közben, mint egy porszívó vagy egy turmixgép. 

Az Always Home Cam vezérlésére nem lesz külön app, a meglévő Ring alkalmazásba lesz beépítve. Egyelőre azonban a vállalat hivatalosan még sem az árat, sem a megjelenési dátumot nem árulta el - a The Verge annyit derített ki, hogy legkorábban 2024-ben számíthatunk arra, hogy széles körben is elérhető lesz, és körülbelül 250 dollárba (nagyjából 92 ezer forint + adók) kerülhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.