Hirdetés

A saját iPhone-ja hívta rá a zsarukat egy részeg sofőrre



|

Az iPhone 14 exkluzív funkciója ezúttal egy ittas vezetőt buktatott le, aki egyáltalán nem örült a dolognak.

Hirdetés

A szeptemberben bemutatott iPhone 14-széria minden egyes modelljében ott lapul a vadonatúj ütközésérzékelés funkció, amely a közúti balesetek esetén automatikusan értesíti a hatóságokat, ha a készülék tulajdonosa nem reagál a képernyőn felvillanó figyelmeztetésre. Az eddigi visszajelzések alapján a segélyhívó szolgálatok hasznosnak találják az újdonságot, ezért még annak ellenére sem javasolják a kikapcsolását, hogy az számos esetben küld téves riasztásokat, például vidámparkokból és síparadicsomokból, félreértve a hullámvasutazással és a téli sportokkal járó heves mozgásokat.

Ezúttal ugyan egy éles balesetben vizsgázott jelesre a funkció, ám a tulajdonosa cseppet sem örült ennek. A Stuff hírportál beszámolója alapján ugyanis az iPhone 14-széria valamely tagja nemrég egy ittas sofőrre hívta rá a rendőrséget, miután az balesetet szenvedett. A 46 éves férfi csütörtök hajnali egy óra tájékán haladt át az új-zélandi Dunedin városán, amikor az illumináltsága következtében egy fának hajtott.

Hirdetés

Az ütközésérzékelő funkció ekkor tárcsázta a 111-es segélyhívót, amit a sofőr idővel észre is vett, és megpróbálta lebeszélni a bejelentkező diszpécsert a járőrök kiküldéséről ("nem kell aggódniuk miatta" - mondta). A telefon kezelője azonban már a hangja alapján kiszúrta, hogy a gépjárművezető részeg lehet, így megtörtént a helyszíni intézkedés.

Az ittas férfi persze cseppet sem örült a felmentőseregnek: lökdösni kezdte az eljáró rendőrt, valamint megtagadta az ilyenkor szokásos vérvételt is, végül feljelentés lett az ügy vége. Az itókázó autósnak most hivatalos személy ellen elkövetett erőszakért és az együttműködés visszautasításáért kell felelnie, az ügye tárgyalására február 16-án kerül sor.

A közelmúltban az iPhone 14 ütközésérzékelője a szomszédos Tasmániában is megvillantotta a képességeit, ahol szintén egy fának ütközött autó miatt tárcsázta a segélyhívót, biztosítva, hogy a rendőrség néhány perc alatt a helyszínre érjen.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.