Hirdetés

A Samsung és a Huawei is megfizethetőbb hajtogatós telefonokkal jelentkezhet



|

Egy friss jelentés szerint a jövőben több emberhez juthatnak el az összecsukható-kinyitható mobilok.

Hirdetés

A 2007-ben megjelent első generációs iPhone színre lépése óta óriási utat járt be az okostelefonok evolúciója, melynek egyik üdvözlendő fejleménye, hogy manapság már az olcsóbb árkategóriákban is egész használható mobilokat kapunk tisztességes kijelzővel, kamerával és üzemidővel.

Az utóbbi években teret hódító hajtogatós készülékeknél sajnos még nem indult el ez a folyamat: habár egyre több gyártó jelentkezik ilyen modellekkel, kivétel nélkül mind a prémium eszközök piacán versenyeznek, borsosabbnál borsosabb árcédulákkal. Egy friss jelentés szerint viszont hamarosan megtörhet a jég.

Hirdetés

A TrendForce egy új beszámolóval jelentkezett, amely alapvetően azt fejtegeti, hogy az egyre népszerűbb hajtogatós készülékek menthetik meg az egész világon döcögő okostelefonos piacot. Ebben pedig komoly szerepe lehet annak, hogy az elemzőcég értesülése szerint jövőre nemcsak a piacvezető Samsung, hanem a Huawei is jóárasított modellekkel jelentkezhetnek.

"Jövőre a Huawei és a Samsung is versenyképesebb árú összehajtható telefonok bevezetését tervezi, és várhatóan más androidos gyártók is követni fogják a példájukat, ami felgyorsítja a hajtogatós mobilok piacának bővülését."

- írja a TrendForce azt jósolva, hogy a Samsung és a Huawei lépése más szereplőket is megfizethetőbb árú hajtogatós készülékek kiadására sarkallhat. Az sajnos az írásból sem derül ki, hogy pontosan milyen áron érkezhetnek az olcsóbb modellek, de az összecsukható Galaxy Z Flip5 idehaza 490 ezer forintról, a tabletté kihajtható Z Fold5 pedig 770 ezer forintról indul, így valahová ezek alá várhatjuk az olcsóbb ajánlatot.

Ez persze még alaptalan pletykának is bizonyulhat, annyi azonban sejthető, hogy a vásárlók részéről lenne kereslet a középkategóriás hajtogatós mobilokra, hiszen a Z Flip- és a Z Fold-szériából is évről évre egyre többet adnak el a koreaiak, vagyis egyre kevésbé tekinthető rétegműfajnak a kategória.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.