Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 20 Ultrában van az első VRR mobilkijelző



|

A Samsung Display szerint az első, valóban változó képfrissítést garantáló mobilkijelzőt a Galaxy Note 20 Ultrába építették be.

Hirdetés

Mostanra gyakorlatilag nem illik olyan csúcsmobilt bemutatni, amiben nem 90, vagy inkább 120 vagy 144 Hz-es kijelző dolgozik - még akkor sem, ha ez sokaknak azért messze nem jelent annyit, mint a tesztek hangoztatják. Sajnos azonban a simább görgetésért és látványosabb játékért komoly árat kell fizetni, az üzemidő lerövidül. A Samsung ezt úgy akarja megoldani, hogy nem 60/120 Hz-es váltogatásban dolgozik, mint a riválisok, hanem a piac első változó képfrissítésű paneljét alkotta meg, és be is építette az új technológiát a Galaxy Note 20 Ultrába

Hirdetés

A VRR kijelző észrevétlenül és gyorsan képes az egyes módok között váltani, ami azért fontos, mert állóképek esetében felesleges 120 Hz-es képfrissítést alkalmazni, az csak meríti az akkut. A Samsung VRR panelje változó módokban tud dolgozni, így akár 10 Hz-re is tudja csökkenteni a képfrissítést statikus elemeknél - ilyenre még nem volt példa a mobilpiacon. 

A Samsung szerint a képernyő energiafogyasztása így 22 százalékkal csökken átlagos használat mellett, 10 Hz-es módban pedig 60 százalékkal kedvezőbb a fogyasztás a többi képernyőhöz képest. A technológia egyébként a 60 Hz-es képernyőknél is növelheti az üzemidőt, ha elterjed. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.