Hirdetés

A Samsung Galaxy S23 Ultra az első összevetésben lenyomja az iPhone 14 Prót is, de nem minden területen



|

A dél-koreai gyártó újdonsága természetesen a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC-jével jelenik meg, de abból is egy tuningolt verziót kapott.

Hirdetés

A Samsung nemrég hivatalosan is bejelentette a Galaxy S23-as szériát, benne a Qualcomm legújabb szilikonjaival. Ez természetesen minden évben így van a dél-koreai gyártó telefonjainál, ez az év mégis kicsit más. A két gyártó idén szorosan együttműködött, hogy a Snapdragon 8 Gen 2-ből egy különleges, kifejezetten a Samsung eszközeire hangolt verziót kapjanak a mobilok. Úgy tűnik megérte a plusz erőfeszítés, az első mérések alapján ugyanis a Galaxy S23 Ultra még az Apple legújabb telefonjain is túltesz.

Amióta az Apple saját tervezésű, A-szériás ARM processzorokkal szereli az eszközeit, a Qualcomm és a többi gyártó csak futnak az almás cég eredményei után. A cupertinói vállalat rendre 10-20%-kal jobb számokat tudott generálni, a trend azonban a Snapdragon 8 Gen 1-gyel megtört, közelebb kerültek egymáshoz a riválisok, a Gen 2 pedig még gyorsabb lett.

Hirdetés

Ezen az amúgy is egyre szorosabb versenyen csavar egyet a Galaxy S23-as széria Gen 2-es CPU-ja, aminek magjai 3,2 GHz helyett 3,36 GHz-en duruzsolnak, a Samsung pedig elmondta, a GPU-n is módosítottak, ezt azonban nem részletezték. Nem tudjuk tehát, hogy mi történt, de bármit is ügyeskedtek, megérte.

A Tom's Guide csapata lemérte, mire képes ma az iPhone 14 Pro és a Galaxy S23 Ultra, az eredmény pedig, legalábbis a korábbi évek összevetéseinek tükrében, igencsak meglepő lehet. Ugyan nem sokkal, de a Samsung mobilja erősebbnek bizonyult, a tavalyi modellnél pedig durván 25%-kal nyújt jobb teljesítményt, ami megsüvegelendő. A teszteket a 3DMark Wild Life benchmark két verziójával készítették.

Samsung Galaxy S23 Ultra iPhone 14 Pro
Wild Life main 79,3 fps 74 fps
Wild Life extreme 20,9 fps 20 fps

A GPU tehát, az első mérések alapján erősebbnek tűnik a Samsung mobiljában, a CPU-k versenyében azonban még mindig az Apple a király, az Everest és a Sawtooth processzormagok még az OC Snapdragon magokat is lenyomják, multicore mérésen 10%, egymagos benchmark során pedig 25%-kal bizonyul jobbnak az A16. Mindezt úgy, hogy az Apple 6, a Snapdragon pedig 8 maggal dolgozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.