Hirdetés

A Samsung Galaxy-szériából meríthet ihletet a Pixel 8 új funkciója



|

Akár egy számítógép helyett is beugorhat a keresőóriás idén érkező csúcstelefonja.

Hirdetés

Maga a Google ugyan még csak ott tart, hogy a tavaly megjelent Pixel 7-szériát igyekszik vonzóbbá tenni az iPhone cikizésével, a pletykák viszont már egy ideje ráfordultak a következő generációra, a valószínűleg október környékén befutó Pixel 8-okostelefonokra.

Ezek kapcsán nemrég a belsős forrásra hivatkozó Android Authority szellőztette meg, hogy a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro egy hangyányival kisebb, de fejlettebb kijelzőkkel érkezhetnek, most pedig egy újabb szivárgást szállított a portál.

Hirdetés

Az oldal besúgója ezúttal azt dobta be a kalapba, hogy a Pixel 8-sorozat támogatni fogja az USB DisplayPort alternatív üzemmódot (USB DP Alt mode), s így videojelek továbbítására is alkalmas lehet. Ha pedig valóban így alakul, az azt jelentheti, hogy a keresőóriás csúcstelefonjai is kaphatnak egy olyan, monitorhoz kapcsolt asztali üzemmódot, mint a bizonyos Samsung Galaxy modelleken elérhető DeX.

A 2017-ben debütált megoldás ugyan nem adja vissza egy valódi PC élményét, de a nagyképernyős megjelenítést is támogató alkalmazásoknál jótékonyan hathat a produktivitásra. A jóslat beválta mellett szól, hogy korábban az Android 13 és az Android 14 kódjában is találtak arra utaló sorokat, hogy valami ilyesmivel készül a Google.

A másik lehetőség az, hogy a DisplayPort Alt mode támogatásával csak a filmek és sorozatok monitoron történő lejátszására kínálhat megoldást a Pixel 8-széria. A tippet persze egyik forgatókönyv kapcsán sem szabad készpénznek venni, hiszen maga a Google nem erősítette meg az értesülést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.