Hirdetés

A Samsung is átveheti a Google új operációs rendszerét



|

Az Android potenciális utódjaként emlegetett platform a koreaiak számára is csábító lehet.

Hirdetés

A techvilág híreit régóta követő olvasóinknak bizonyára nem újdonság, hogy a színfalak mögött a Google már évek óta dolgozik az Android lehetséges utódján, a Fuchsia OS nevű operációs rendszeren, melynek két éve saját fejlesztői oldalt is indítottak.

Az új platformról nagyon kevés hivatalos információnk áll rendelkezésre, de a szóbeszéd szerint ez lehet az a rendszer, ami kiküszöböli az Android hibáit, és egy változatos eszközökön is könnyedén frissíthető, az iOS-hez hasonlóan kontrollálható megoldást nyújt majd. A projektet ugyanakkor jó ideje csend övezi, ezért is hatott most meglepetésként az a nemrég felröppent pletyka, ami a Samsunggal hozta hírbe a Fuchsiát.

Hirdetés

A közismert szivárogtatónak számító Ice Universe ugyanis a napokban arról posztolt a Twitteren, hogy a jövőben a Samsung is átveheti az új operációs rendszert. A bejegyzés nagyot ment a nemzetközi médiában, némely szalagcím már az android búcsúját vizionálta, nem árt azonban leszögezni, hogy Ice Universe csak ennyit ír, tehát szó sem esik arról, hogy a Fuchsia leváltja az Androidot a koreaiaknál.

Az pedig, hogy a Samsung is átveszi, önmagában számtalan dolgot jelenthet egy elvileg multiplatform operációs rendszer esetében. Meglehet például, hogy csak tableteken látjuk viszont, vagy csupán bizonyos telefonokon, hiszen a Samsung korábban is kísérletezett más szoftverekkel a mobiljain (pl. Windows Phone, Bada, Tizen).

Végezetül pedig a Google 2019-es nyilatkozatát is érdemes felidéznünk. A keresőóriás ebben leszögezte, hogy a Fuchsia fejlesztése nem az Android leváltásáról, hanem inkább az új megközelítések felfedezéséről szól. Egy ilyen gyerekcipőben járó projekt esetében persze minden lehetséges, ezért is reménykednek sokan még mindig abban, hogy a Fuchsia OS végül átveszi majd a stafétát a lassan 13 éve szolgáló Androidtól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.