Hirdetés

A Samsung kikotyogta, hogy hajtogatós kijelzővel szerelt MacBookon dolgozhat az Apple



|

Nem akárhonnan erősítették meg a régóta keringő pletykát.

Hirdetés

Az Apple egyelőre még a hajtogatós telefonok piacára sem lépett be, ennek ellenére viszont 2022 óta kering a pletyka, hogy a cupertinóiak egy nagyobb hajtogatható készüléken is dolgoznak, amely mögött először egy iPadet sejtettek a szivárogtatók, újabban viszont már egy MacBook Próról csiripelnek a madarak, amely leghamarabb 2025-ben vagy 2026-ban kerülhet piacra.

Most pedig nem más, mint a Samsung egy magas rangú tisztviselője szivárogtatta ki, hogy az almás cég valóban egy méretes hajtogatós kijelzővel szerelt terméken munkálkodik.

Hirdetés

A kijelentés Baek Seung-ingtől, a Samsung Display ügyvezető igazgatójától származik, aki a napokban egy iparági rendezvényen beszélt a technológia megbízhatóságának jelenlegi állásáról. A The Elec beszámolója szerint ennek kapcsán került szóba, hogy a nagy informatikai vállalatok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a hajtogatós készülékek iránt.

Az egyikük pedig az Apple, amely Seung-ing szerint a Samsung Displayjel és az LG Displayjel közösen dolgozik egy 20 hüvelykes flexibilis panelen, miközben saját maga is a hajtogatós képernyőket érintő szabadalmakat védet le. Az ügyvezető igazgató úgy nyilatkozott, hogy az iparág feladata most a kijelzők gyűrődésének javítása, hogy az almás cég is elégedett legyen. Magyarán Tim Cookéknek továbbra is minőségi problémái vannak a technológiával, és jó eséllyel ezért várnak ki a szintén évek óta pletykált "iPhone Fold" piacra dobásával is.

Seung-ing szavai alapján már biztosra vehetjük, hogy az Apple-t valóban foglalkoztatja egy nagyobb hajtogatós termék, azt azonban nem árt megjegyezni, hogy ez önmagában még nem garantálja, hogy az valóban egy MacBook Pro lesz, vagy hogy tényleg meg is jelenik. Jó példa erre az AirPower vezeték nélküli töltőpad története, amelyet annyira akartak a cupertinóiak, hogy formálisan be is jelentették, ám a technológiai akadályok miatt végül inkább teljesen elkaszálták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.