Hirdetés

A Samsung reagált az olcsóbb hajtogatós mobil érkezéséről szóló pletykára



|

Végső soron nem kizárt, hogy tényleg kapunk egy kedvezőbb árú Galaxy Z Fold- vagy Z Flip-modellt.

Hirdetés

Ugyan még csak 5 év telt el az első, kereskedelmi forgalomban kapható összehajtható okostelefon (Royole FlexPai) piacra dobása óta, a kategória elképesztő fejlődésen ment keresztül, így ma már ez a különleges formátum is remek teljesítményű és egész strapabíró készülékeket kínál.

Ezért is jöhettek sokan lázba attól a nemrég napvilágot látott jelentéstől, amely szerint a Samsung és a Huawei is a jelenlegi 1000-1800 dolláros hajtogatós mobiloknál jóval olcsóbb, középkategóriás modellekkel állhat elő, és a koreai gyártó most reagált is a pletykára.

Hirdetés

A Samsung a Korea JoonAng Daily nevű lap érdeklődésére kommentálta a híresztelést amit egyébként a TrendForce elemzőcég és egy attól független szivárogtató dobott be a köztudatba a Twitteren. A rossz hír, hogy a középkategóriás árazástól biztosan búcsúzhatunk, a vállalat közleménye ugyanis félreérthetetlenül szétzúzta ezt az álmot:

"Nem tervezzük olyan összehajtható okostelefonok gyártását, amelyek ára a középkategóriában van, és a legutóbbi pletykák alaptalanok."

- mondta kedden a Samsung Electronics szóvivője. A jó hír viszont az, hogy ettől még megeshet, hogy a Galaxy Z Fold- és Z Flip-szériákkal piacvezető szerepet szerző cég végül előáll egy némiképp kedvezőbb árazású hajtogatós okostelefonnal. A pletyka hallatán ugyanis sokan spekulálni kezdtek, hogy talán egy FE (fan edition) variánst kapunk, ami a Samsung zsargonjában a kevesebb extrával bíró, de felsőkategóriás teljesítményt nyújtó készülékeket takarja, a gyártó pedig nem cáfolta kategorikusan a dolgot.

"Semmi sincs eldöntve az ügyben".

- nyilatkozta a szóvivő, amiből arra következtethetünk, hogy egyszer még befuthat egy Z Fold FE, vagy Z Flip FE a kínálatba. Emellett adja magát a kérdés, hogy a TrendForce vajon a Huawei esetében is tévedett-e a jelentősen olcsóbb hajtogatós mobil érkezését illetően, a kínai márka azonban eddig még nem reagált a pletykára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.