Hirdetés

A Samsung új robotporszívója az önvezető autók technológiáját használva tartja tisztán otthonunkat



|

A Jet Bot AI+ nemcsak felismeri, de képes beazonosítani is a különféle bútorokat és tárgyakat.

Hirdetés

Habár általában egy hagyományos porszívóval sem tart túl sokáig tisztává varázsolni a padlót, szerencsére már eléggé elterjedtek a különböző robotporszívók, amelyek szó szerint elvégzik helyettünk ezt a piszkos munkát. Valószínűleg még bőven van hová fejlődniük a gyártóknak ezekkel a termékekkel, de azért a Samsung újdonsága már rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyeknek hála igazi futurisztikus gépként tekinthetünk rá.

A Jet Bot AI+ esetében ugyanis olyan technológiákat is felhasznált a gyártó, amelyekkel általában az önvezető autóknál találkozhatunk. Tervezésének köszönhetően a gép jóval ügyesebben képes navigálni otthonunkban, ráadásul az Intel AI megoldását használó szenzorral nemcsak a berendezési tárgyak helyzetét tudja meghatározni, hanem azt is, hogy pontosan micsoda állja útját.

Hirdetés

Haladás közben a Jet Bot AI+ felméri az egyes szobák elrendezését, majd ez alapján megtervezi a legoptimálisabb útvonalat, a más eszközökben is használt LiDAR technológiával pedig azt is tudja, mit kell majd elkerülnie takarítás közben. Egy új motornak hála a korábbi Jet Bot+ modellnél hatszor nagyobb szívóerővel rendelkezik, és gyorsan képes beazonosítani a felület típusát és a por szintjét, amelyek alapján beállítja a megfelelő szívási teljesítményt.

A robotporszívót távolról is irányíthatjuk, a beépített kamerának hála pedig meg is figyelhetjük otthonunkat. A gép többek között kompatibilis az Amazon Alexájával is, ami azt jelenti, hogy seperc alatt beilleszthetjük azt okosotthonunkba.

Persze egy ilyen ütős kütyü nem tartozik az olcsó árkategóriába, hiszen a Samsung 1299 dollárért, vagyis több mint 388 ezer forintért kínálja azt a saját weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.