Hirdetés

A sebesség és az üzemidő is javulhat az Android 14 telepítésével



|

Nem csupán új funkciókat tartogat az Android legfrissebb verziója, hanem teljesítménybeli ugrást is.

Hirdetés

Október negyedikén hivatalosan is elérhetővé vált az Android operációs rendszer legújabb, 14-es sorozatszámon befutott kiadása, amelyet nemrég tesztelve arra a következtetésre kellett jutnunk, hogy habár a Google bepasszírozott néhány hasznos újdonságot a repertoárba, összességében nem hoz akkora előrelépést a frissítés, amit sokan egy új főverziótól várnának.

A keresőóriás persze más véleményen van, s nemrég egy YouTube-videóban igyekezett felhívni a publikum figyelmét az Android 14 jóságaira, köztük a teljesítmény javítását ígérő, motorháztető alatti fejlesztésekre.

Hirdetés

Az Android hivatalos fejlesztői csatornája ugyanis nemrég Dave Burke-kel, az operációs rendszer fejlesztésért felelős alelnökkel készített interjút, amelyben egyebek mellett a hatékonyság javítása is szóba került. Burke ennek apropóján árulta el, hogy az Android 14 két területen is lényeges előrelépést hozott.

Az egyik az úgynevezett hidegindításoké, amikor egy végrehajtandó kódot be kell olvasni a flashről a memóriába, az átlagosnál jobban terhelve a rendszert. Az alelnök szerint az Android 14 30%-kal csökkentette az ilyen hidegindítások arányát, amit az ő szavait idézve "felhasználóként is meg fogsz érezni". A másik fontos előrelépés, hogy a mérnököknek 50%-kal sikerült lejjebb tornászniuk a processzor háttértevékenységét, ami az üzemidőt hosszabbíthatja meg.

Azt persze majd a felhasználók maguk döntik el, hogy mennyire ítélik jelentősnek az ezekből eredő tényleges előnyöket, amikor az Android 14-et támogató készülékek végre megkapják az új operációs rendszert. A megjelenés időpontja gyártónként és telefononként eltérő lehet, de a Samsung például már közölte a menetrendet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.