Hirdetés

A segítségedet kéri a Google



|

A Google szeretné elérni, hogy a Play Áruház értékelései és visszajelzései megbízható képet fessenek.

Hirdetés

A Google Play Áruház nagyjából 2,6 millió appnak ad otthont, és bár jó dolog a gyors növekedés, azért elég sok problémát is magával hozott az évek során. 

Hirdetés

A Google folyamatosan küzd a hamis és a félrevezető értékelésekkel, amelyek miatt gyakran nehéz különbséget tenni a valóban jó appok és játékok, valamint az adathalász vagy különböző technikákkal élre tolt megoldások között. 

A Google azt mondja, hogy a helyzet nagyon súlyos. Mindössze egyetlen hét alatt több millió olyan értékelést és visszajelzést talált, amelyeket törölni kellett. Ezek miatt pedig ezernyi rossz appot azonosított. 

A keresési folyamat fokozatosan automatizálódik, jelenleg emberek segítik a gépi tanulási folyamatot. A tapasztalt tesztelők rendszeresen megerősítik a mesterséges intelligencia jó döntéseit, ezzel annak megbízhatósága és pontossága tovább javul az olyan értékelések és visszajelzések felkutatásában, amelyek megszegik az előírásokat. 

Néha persze ember és gép is hibázhat, éppen ezért a Google a fejlesztőket és a felhasználókat is arra kéri, hogy vállaljanak részt abban, hogy a Play Áruház tisztább, biztonságosabb és megbízhatóbb hely legyen. Ehhez csak őszinte, elfogulatlan és pénzügyileg sem befolyásolt visszajelzéseket kell adni, intelligens és kulturált módon. Ez elméletben könnyűnek hangzik, de a gyakorlatban annál nehezebb, többek között azért is, mert egyesek kedvezményekkel és in-app tárgyakkal érik el a jobb értékeléseket, mások pedig egyenesen fizetnek ezért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.