Hirdetés

A Snapchat már előre fél a saját csevegőrobotjától



|

A cég előre elnézést kér, ha a szoftver bárkit megbotránkoztatna.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben látszólag a csapból is a ChatGPT csevegőrobot folyt, de az Elon Musk nevével fémjelzett OpenAI mellett olyan tech-óriások is fejlesztgetik a saját mesterséges intelligenciával ellátott rendszereiket, mint a Microsoft és a Google, amely hatalmasat bukott a Bard bemutatója során.

A 24.hu számolt be róla, hogy érkezik a buliba a Snapchat is, amely My AI néven indítja el saját csevegőrobotját. A szolgáltatás már most is használható, a Snapchat+ felületen, havi 4 dollárért lehet kipróbálni.

Hirdetés

A Snapchat komolyan vette a chatbot kifejezést, a My AI-jal ugyanis nem lehet különféle dolgokra rákeresni, csupán beszélgetni lehet vele. Pontosabban, szöveges tartalmak előállítására használható, például kvízkérdésekre tud választ adni, de akár recepteket, verseket vagy utazáshoz használható itinert is képes megírni.

A cég viszont már most jelezte, hogy nem tudnak felelősséget vállalni a csevegőrobot viselkedéséért. Bár mindent megtesznek, hogy a szoftver betartsa a különféle biztonsági és etikai alapelveket, előfordulhat, hogy kellő provokáció hatására megváltozhat az alapvető hangneme.

A Snapchat arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel a My AI összes beszélgetését tárolják - a felhasználói élmény fokozása érdekében - ezért senki se osszon meg titkos tartalmakat a robottal, és főleg ne tekintsék irányadónak a tanácsait, valós élethelyzetekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.