Hirdetés

A Sony legújabb professzionális drónja egy kisebb vagyonba kerül



|

Elképesztő teljesítményre képes az új Sony drón, de nem lesz a könnyen beszerezhető játékszered.

Hirdetés

A Sony az idén januári CES konferencián mutatta be először a legújabb drónját, viszont akkor még sok részlet nem derült ki az Airpeak S1-ről. A professzionális használatra tervezett gép viszont már hivatalosan elérhetővé vált, a sebességét és stabilitását illetően is az egyik legjobb modell  a piacon.

Az Airpeak S1 kompatibilis a Sony A7S Mark III, FX3 és Alpha 1 kamerákkal, amelyek a speciális, kifejezetten az S1-hez tervezett Gremsy T3 gimbal stabilizátorral kapcsolhatók a drónhoz.

A gép egy töltéssel nagyjából akár 22 perces üzemidőre képes, a kamera folyamatos működésével pedig 12 percet bír az akkumulátor.

Hirdetés

A Sony nemrégiben egy promóciós videóban bemutatta, milyen felvételek készíthetők az S1-gyel.

A Sony gépe roppant könnyen és gyorsan mozog, akár 20 m/s sebességre is képes. A stabilitásról is gondoskodtak a fejlesztők, a tesztek során a JAXA, vagyis a Japán Űrügynökség segítséget nyújtott.

Az Airpeak S1 saját kontrollerrel rendelkezik, de az Airpeak Flight applikációval iOS készülékekhez is csatlakoztatható, amelyen keresztül irányítható a felszerelt kamera is.

Emellett lehetőség van arra, hogy egy időben két személy kezelje a gépet, ebben az esetben az egyik ember az irányításért, a másik a kameráért felel.

Az Sony csúcsteljesítményű drónja valamikor idén tavasszal fog megjelenni, de már 9000 dollárért (kb. 2,6 millió forintért) előrendelhető a vállalat hivatalos honlapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.