Hirdetés

A Sony ugrásra készen várja, hogy humanoid robotokat gyárthasson



|

A japán vállalat már bele tudna vágni az emberszabású robotok gyártásába, csak még nem talált rá elég nyomós okot.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedekben a robotizálás óriási teret hódított magának a különböző szektorokban az ipartól a vendéglátáson át az orvostudományig, s egyesek szerint már a nagyközönség fantáziáját leginkább megmozgató humanoid robotok korától sem vagyunk messze.

A PC Worldon nemrég szerkesztőségi körkérdésben is foglalkoztunk a témával, most pedig a Sony technológiai igazgatója szólalt meg, aki a Reuters hírügynökségnek adott interjújában tudatta, hogy valójában már nem lenne tényszerű akadálya az emberszabású robotok tömeggyártásának.

Hirdetés

Hiraki Kitano szerint ugyanis az ehhez szükséges tudás már rendelkezésre áll, pusztán az örök kérdésre, vagyis a "miértre" kellene érdemi választ adni:

"Ami a technológiát illeti, a világon számos vállalat, köztük a Sony is elég technológiát halmozott fel ahhoz, hogy gyorsan elkészítse őket, amint kiderül, hogy melyik felhasználási terület lenne az ígéretes. Csak akkor fogunk beruházni [a gyártásba], ha ezt szükségesnek tartjuk. A humanoid robotokban látunk potenciált, de úgy gondoljuk, hogy a robotok más formái is elég fontosak."

- véli a vezető, aki szerint tehát nemcsak az ő cégük, de más szereplők is megtehetnék, hogy belevágjanak a humanoid robotok gyártásába. Ez persze nem feltétlenül meglepő, hiszen már több ilyen gépet is láthattunk, legutóbb például a Teslától és a Hyundai tulajdonában álló Boston Dynamicstől, míg néhány éve a Honda-féle Asimo ment nagyot a médiában.

A robotokon túl Kitanónak a tech világ legújabb őrületéről, a metaverzumról is volt néhány szava, amelyben a Sonynak szerinte jó esélye van jelentős szereplővé válni, köszönhetően a cégnél rendelkezésre álló audiovizuális technológiáknak és az általuk kezelt gazdag zenei, filmes és videojátékos könyvtárnak. A vezető szerint az utóbbi kiemelten fontos, mivel a koncepció sikeréhez nem lesz elég puszta közösségi tereket teremteni, azokat meg is kell tölteni a felhasználókat vonzó tartalmakkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.