Hirdetés

A Steam Deck fps korlátozással növelné az üzemidőt



|

A minél tovább tartó játékélmény érdekében korlátozhatjuk majd a képkockasebességet a Valve hordozható PC-jén.

Hirdetés

Néhány napja írtunk róla, hogy a Valve biztatóan nyilatkozott a Steam Deck teljesítményét illetően: az IGN-nek adott videós interjújában Pierre-Loup Griffais fejlesztő azt mondta, hogy a Steam teljes jelenlegi könyvtára problémamentesen fut a gépen.

Ez pedig alapvetően remek hír lenne azoknak, akik egy hordozható platformon szeretnék játszani kedvenc PC-s címeiket, ám a közönség mégsem volt felhőtlenül boldog.

Hirdetés

Az interjúban ugyanis Griffais egy félmondat erejéig azt is megjegyezte, hogy a 30 Hz-es képfrissítés a cél, ami legfeljebb 30 fps-es képkockasebességet jelent. A megjegyzést sokan úgy értelmezték, hogy a Steam Decken búcsút inthetünk a 60 fps-nek, ezért a fejlesztő azóta a Twitteren tisztázta a dolgot.

Griffais itt arról, ír, hogy a 30 fps pusztán az alapérték (szó szerint: a padló), melyet még játszhatónak tekintenek a teljesítménytesztek során, s hogy az eddig vizsgált játékok elérték és meg is haladták ezt a szintet.

A pillanatnyilag elérhető steames címek miatt tehát felesleges aggódni, de aki kevésbé kényes az fps-számra, annak Griffais egy további jó hírrel is szolgált. Nevezetesen, hogy a Steam Decken lesz egy "beépített" fps limiter, mellyel korlátozhatjuk a képkockasebességet a jobb üzemidő érdekében.

Ez pedig hatékony fegyvernek ígérkezik a gyakorlatban, a Valve ugyanis korábban azt közölte, hogy az egyébként csak négy órán át futtatható Portal 2 30 fps mellett akár hat órán keresztül is pörgethető a Steam Decken.

A témának korábban több látványos videót is szentelő Digital Foundry ugyanakkor a V-Sync optimalizálásának fontosságára emlékeztette Griffais-t, mivel nem megfelelő beállítás esetén ez is okozhat akadozást a felhasználói élményben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.