Hirdetés

A streamerek számára lesznek igazán érdekesek a Corsair új gamer monitorai



|

Két új gamer monitorral támad a Corsair, melyek tervezésénél a streamerek igényeit is figyelembe vették.

Hirdetés

A kaliforniai Corsair 1994 óta van jelen a hardveres piacon, alkatrészek és komplett konfigurációk széles skálájával szolgálva ki a PC-s közönséget a munkaállomásra vágyó felhasználóktól a játékosokon át egészen a streamerekig.

Az utóbbi két csoportnak lehet izgalmas a gyártó két legújabb dobása, egy 4K-s és egy 1440p-s felbontással támadó gamer monitor, amelyek egy hasznos extrával igyekeznek utat találni a streamerek pénztárcájához.

A duó drágább tagja a Corsair Xeneon 32UHD144 néven futó modell, amelybe egy 4K-s felbontást, 144 Hz-es képfrissítést és 1 ms-os késleltetést biztosító 32 hüvelykes quantum dot IPS panel került. A monitor megfelel a DisplayHDR 600 szabványnak, valamint támogatja az AMD Freesync Premium és Nvidia G-Sync technológiákat, az igazi dobása viszont az egyedi, állítható állványa.

Hirdetés

Erre ugyanis különféle kiegészítőket, például webkamerát, extra világítást vagy akár egy teljes méretű DSLR-kamerát is rögzíthetünk. Az ehhez szükséges felszerelést külön kell megvásárolni, a Corsair szárnyai alá tartozó Elgato repertoárjából, a streamerek számára azonban így is csábító lehet a lehetőség. A 32UHD144-re két HDMI 2.1-es és egy Displayport 1.4-es bemenet is került, egy integrált USB 3.1-es HUB társaságában.

A másik új monitor, a Xeneon 32QHD240 a képfrissítésre helyezi a hangsúlyt: 32 hüvelykes IPS panelje 1440p-s felbontást és 240 Hz-es képfrissítést biztosít, 1 ms-os válaszidő mellett.  Aki viszont kevesebbel is beéri, kérheti 165 Hz-es kivitelben is, ebben az esetben viszont le kell mondania a streamer-barát rögzítési lehetőségekről. Ha pedig már akad otthon VESA-kompatibilis rögzítőnk, akár állvány nélkül is rendelhetjük az újdonságokat. Itt is van DisplayHDR 600, valamint AMD Freesync- és Nvidia G-Sync támogatás.

Állvánnyal együtt a Corsair Xeneon 32UHD144 1000 dollárral (adók nélkül kb. 390 ezer forinttal) veti vissza a vásárlók költségvetését, állvány nélkül pedig 900 dollárt kell kicsengetni érte. A 32QHD240 ezzel szemben 700 dollárért kerül boltokba (kb. 273 ezer forint), itt viszont csak 50 dollárt spórolunk az állvány kihagyásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.