Hirdetés

A Swarovski Optik okostávcsöve be is azonosítja neked, amit éppen nézel



|

Ez nem az az ékszer, ami csak szépen csillog: a CES 2024-en bemutatott termékkel fényképeket és mozgóképet is készíthetsz.

Hirdetés

A múlt héten került megrendezésre Las Vegasban az éves CES (Consumer Electic Show), vagyis a technológia világának újdonságait felvonultató kiállítás, ahol minden jelentősebb gyártó megjelenik év elején bemutatni legújabb fejlesztéseit. Érthető módon a kiállított termékek sokasága kötődött idén a mesterséges intelligenciához, de az okoseszközök között is akadt olyan, amiről érdemes megemlékezni.

A Swarovski Optik egy vadászathoz, madarak megfigyeléséhez és más természetben történő aktivitásokhoz optikai eszközöket, távcsöveket gyártó vállalat. A közel száz éves múltú  cég az idei expóra egy okos távcsővel érkezett, ami a szokásos funkción kívül egy sor továbbival is szolgálja leendő vevőit.

Az AX Visio az NPU-nak (neural processing unit) köszönhetően a gyártó szerint az átlagosnál nagyobb teljesítményű képfelismerést biztosít. Használhatjuk különböző állatok, madarak és más vadállatok megfigyeléséhez.

Hirdetés

Az átlagosnál jobb minőségű optikai eszközzel fénykép és videó is készíthető, sőt élőben közvetíthetjük, amit látunk rajta keresztül. Bár az AX Visióhoz hasonló termékek korábban is készültek már, de a Swarovski az első, aki ebbe a termékcsoportba is belecsempészte az AI nyújtotta lehetőségeket.

A távcső 10x-es nagyítással és 32 milliméteres objektívvel lett felszerelve, ami 112 méter és 1 kilométer közötti látómezőt biztosít. Az AX Visio kamerájának a felbontása  4208 x 3120 pixeles felvételeket készít, ami 13 MP-nek felel meg. A videókat azonban csak Full HD felbontásban lehet rögzíteni.

A telefonos alkalmazással könnyen feltölthetők a képek, felvételek, és kezelhetők a továbbiakban az app felületén. A Live View funkció segítségével streamelhetjük azonnal a felvételeinket. Az Akksi normál használat mellett akár 15 órát is bír, de az intenzív igénybevétel mellett is kibír 2 órát. Az eszközbe beépített iránytű és dőlésszög mérő segíti a természetjárásunkat. A távcső súlya 1100 gramm.

A termék 4600 euróért (kb. 1,7 millió forint) vehető meg a gyártó honlapjáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.