Hirdetés

A tálib terroristák szerint a Twitter jobb, mint a Threads



|

Irtó kínos támogató állt be a Musk-féle Twitter mögé.

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint már több mint 100 millió felhasználót szerzett a Meta által elindított Threads, amely az Instagramhoz kapcsolva próbál az Elon Musk birtokába tartozó Twitter "józanul vezetett" alternatívája lenni.

A Tesla és a SpaceX alapítója annyira kiborult az új platform lendületes rajtján, hogy kétségbeesésében még egy szó szerinti péniszméregető versenyre is kihívta a Meta-vezér Mark Zuckerberget. Musk álláspontja szerint a Twitter legnagyobb előnye, hogy a laza moderáció miatt itt megvalósul a szólásszabadság elve, amelynek kapcsán most a létező legkínosabb helyről kapott elismerést.

Hirdetés

A nagy rivalizálásban ugyanis az Afganisztánt az uralma alatt tartó szélsőséges iszlamista szervezet, a talibán egy magas rangú képviselője is fontosnak látta, hogy nyilvánosan tegye le a voksát a Twitter mellett a Threadsszel szemben.

"A Twitter két fontos előnnyel rendelkezik más közösségi médiaplatformokkal szemben. Az első kiváltság a szólásszabadság. A második kiváltság a Twitter nyilvános jellege és hitelessége. A Twitteren nincs olyan intoleráns politika, mint a Metán. Más platformok nem tudják helyettesíteni."

- fejtegette Anas Hakkáni, aki egészen pontosan a talibán mozgalom egyik legveszélyesebb, számos merényletet elkövető szövetségeséhez, a Hakkáni-hálózathoz tartozik. A szervezetet az apja alapította, 2021-óta pedig hivatalosan is terrorista csoportként tartja nyilván az Egyesült Államok kormánya. Cikkünk írásáig Musk nem kommentálta a bejegyzést, attól függetlenül viszont megosztott egy posztot, amiben csak annyit ír, hogy "Itt szabadon lehetsz a valódi önmagad."

Mindenki döntse el maga, hogy a tálibok áldása pro vagy kontra érv-e a Threadsszel szemben, az viszont bizonyos, hogy itt Európában még nem aktuális ez a dilemma, hiszen a Meta legújabb alkalmazása továbbra sem érhető el az EU-ban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.