Hirdetés

A távmunka fejlesztésére koncentrál a Windows 10 következő nagy frissítése



|

A járványhelyzetre való tekintettel ez kifejezetten logikus lépésnek tűnik a Microsoft részéről.

Hirdetés

A koronavírus miatt továbbra is rengetegen dolgoznak otthonról, ami sok esetben közel sem ideális helyzet, de megfelelő internetkapcsolattal és a szükséges programok beszerzésével viszonylag simán működhet a dolog. Hamarosan pedig a Microsoft is a segítségünkre siet, ugyanis a tervek szerint az év első felében érkezik a Windows 10 következő nagy frissítése, ami számos pozitív változással lephet meg minket.

Hirdetés

Az operációs rendszer 21H1-es verziója javít a biztonságon, illetve a távoli hozzáférésen, valamint annak minőségén, és felhasználói visszajelzések alapján a Microsoft azokra az elemekre fókuszált, amelyekre a leginkább szüksége van manapság a fogyasztóknak: a Windows Hello például már a külső kamerát állítja be alapértelmezettként a saját belső eszköze helyett, ha mindkettő jelen van. Emellett javulni fog még a Windows Defender Application Guard, valamint a Windows Management Instrumentation Group Policy Service teljesítménye is.

A frissítésnek tehát rengeteg felhasználó örülhet majd, hiszen várhatóan végre rendesen működnek a külső webkamerák azokon a laptopokon, amelyek már rendelkeznek Windows Hello-kamerával. Ugyanakkor a Microsoft látszólag gondolt az IT területén dolgozókra is, akik mostanában valószínűleg gyakran agyalnak azon, hogyan javíthatnának a távmunka minőségén. Annak pedig mindkét csoport örülhet majd, hogy a 21H1-es verzió kifejezetten gyorsan települ a gépre.

Egyébként a frissítés tesztelése már megkezdődött, szóval remélhetőleg hamarosan kapunk egy megjelenési dátumot is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.