Hirdetés

A te gépedet is ügyesen védi meg a Microsoft Defender



|

A Microsoft törli a "DisableAntiSpyware" registry-beállítást, így fokozza a végpontvédelem illetéktelen módosítás elleni védelmét.

Hirdetés

A Microsoft úgy döntött, hogy töröl a rendszerleíró adatbázisból egy régi beállítást, amelynek a neve DisableAntiSpyware. Erre azért van szükség, hogy fokozza a Microsoft Defender illetéktelen módosítások elleni védelmét. Ez alapból be van kapcsolva minden egyes fogyasztói Windows 10-es eszközön, ezzel is védenek minket a cybertámadásoktól, amelyek kiiktatnák a végpontvédelmet, hogy hozzáférjenek az adatainkhoz vagy kártevőket telepítsenek. 

Hirdetés

A Microsoft Defender egyébként magától lekapcsol, ha más végpontvédelmet érzékel a rendszerben. A mostani beállítást eleve gyártóknak és rendszergazdáknak szánták, nem pedig fogyasztói eszközökre.

Az illetéktelen módosítások elleni védelem a Windows 10 1709, 1803 és 1809-es verziójában is támogatott volt már. A külsős programok így persze még regisztrálhatnak windowsos biztonsági alkalmazásként, de a támadások során a hackereknek sokkal nehezebb dolguk lesz, ha le akarják tiltani a végpontvédelmet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.