Hirdetés

A Teksta Toucan is kémkedik a gyerekeid után



|

A robotmadár mikrofonja és hangszórója egyaránt feltörhető, vagyis a gyerekeknek szánt kütyü nem ideális egy okosotthonba sem.

Hirdetés

Nem is volt olyan régen, hogy Németország betiltotta a gyerekeknek szánt okosórákat - a szülők azonban más olyan termékek miatt is aggódhatnak, amelyeket eredetileg gyerekeknek szántak. Ilyen például a Teksta Toucan. 

Hirdetés

A Pen Test Partners biztonsági cég szerint a robotmadarat a hackerek könnyedén felhasználhatják, hogy kémkedjenek a gyerekek és a szülők után, ugyanis a mikrofonja és a hangszórója egyaránt feltörhető, irányítható. 

Alapvetően a Teksta Toucan csak egy Bluetooth-alapú audioeszköz. A játékhoz elegendő egy Bluetooth-képes laptopot, mobilt vagy táblagépet párosítani hozzá. 

Sajnos a mikrofont szabadon elérhetik a hackerek, ami azt jelenti, hogy az egész családot megfigyelhetik egy ilyen okosmadáron keresztül. A német hatóságok korábban már betiltották az iQue okosrobotot és a Caylát, és lehet, hogy a Teksta Toucan is a listára kerül. 

Bár a robotmadár másképp működik, mint a Cayla, sajnos a tárolt MP3 fájlokat nem nehéz kicserélni rajta. 

A Pen Test Partners régóta arra kéri a szülőket, hogy ne vegyenek effajta okosjátékokat a gyerekeiknek. Ha már vettek, akkor pedig azt javasolja a cég, hogy küldjék vissza a kereskedőnek. Aki mindenképp meg akarja tartani, lehetőleg kapcsolja azt ki, ha nincs használatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.