Hirdetés

A Tesla alaposan bevásárolt bitcoinból, az árfolyam azonnal kilőtt



|

Benne van a pakliban, hogy Elon Musk vállalata a jövőben a kriptovalutát is elfogadja majd fizetőeszközként.

Hirdetés

A bitcoin árfolyama rengeteget változott az elmúlt években, és amíg eleinte alig ért valamit a kriptovaluta, addig mára már egyetlen bitcoin is egy kisebb vagyonnak számít. Az elektromos autókra szakosodott vállalat, vagyis a Tesla pedig nem olyan rég 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt be a népszerű kriptopénzből, aminek hatására a bitcoin értéke ismét növekedett, de nem ez az egyetlen érdekes fejlemény az ügy kapcsán.

Elon Musk cége ugyanis bejelentette, hogy a közeljövőben várhatóan már bitcoint is elfogad fizetési formaként, ami azt jelentheti a gyakorlatban, hogy talán hamarosan már népszerű kriptovalutával is lehet majd elektromos Teslákat vásárolni.

Hirdetés

Ez a lépés azért is lehet nagy jelentőségű, mivel ezzel a bevásárlással a vállalat gyakorlatilag letette a voksát a bitcoin mellett, ami a kriptovaluta árfolyamára és jövőjére is pozitív hatással lehet.

Egyébként korábban már magának Musknak is sikerült feljebb tornáznia a bitcoin árfolyamát szimplán a közösségi médiában végzett tevékenységével, így nem meglepő, hogy egy ekkora befektetés milyen változást ért el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.