Hirdetés

A Tesla egyik vezetője kibökte, Elon Musk túlzott, mikor az autó önvezető képességeiről beszélt



|

CJ Moore úgy véli, amit Elon Musk a Twitteren ír a Tesla kocsikról és azok nvezető rendszeréről, nincs éppenséggel párhuzamban a tényekkel.

Hirdetés

A Verge számolt be arról, hogy CJ Moore, a Tesla önvezető szoftvereinek fejlesztéséért felelős részleg igazgatója elég kellemetlen beismerésre kényszerült. Moore a kaliforniai közlekedési hatóság meghallgatásán beszélt arról, hogy Elon Musk nem mindig mond igazat a Twitteren, ha a Tesla önvezető képességeiről posztol éppen. Magát a bizottsági ülést egyébként Musk januári, befektetők felé tett ígéretei miatt hívták össze, ekkor ugyanis azt állította, hogy még idén képesek lesznek a Teslák a teljesen automata, emberi felügyelet nélküli önvezetésre. 

CJ Moore pedig egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy valójában a Tesla jelenleg csak a "kettes szinten jár", noha Musk előszeretettel állít ennél jóval többet is. Tweetjei azonban nélkülözik a realitásokat.

Hirdetés

A gyakorlatban úgy lehetne egyszerűen megfogalmazni az említett "kettes szintet", hogy ekkor még mindenképpen kell emberi felügyelet is a biztonságos vezetéshez, nem tudja a kocsi teljes egészében önállóan irányítani magát. Félautomata rendszerről beszélhetünk tehát mindösszesen. Amit Elon Musk még a 2021-es évre vizionál, az az ötös szint lenne, CJ Moore szerint azonban teljesen bizonyos, hogy nem fog idáig eljutni a Tesla.

Musk ellentmondásos nyilatkozatai azért lehetnek bajosak, mert hamis biztonságérzetet kelthetnek a Tesla-tulajdonosokban. Jelenleg is folynak a hatósági vizsgálatot egy olyan baleset ügyében, mely során Texasban meghalt egy Tesla autó két utasa. Itt rendőrségi beszámolók szerint be volt kapcsolva az önvezető mód, és senki sem ült a sofőr helyén, a Tesla álláspontja szerint viszont pont az ellenkezője igaz: ültek a sofőr helyén, és nem kapcsolták be ezt a módot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.