Hirdetés

A Tesla tulajdonosok már száműzhetik is a kocsijukat



|

Új, fantasy-ihlette nevet kapott a Teslák egy meglévő funkciója.

Hirdetés

Elon Musk hiába ígéri évek óta, a sofőr beavatkozását teljesen nélkülöző önvezetés továbbra sem érkezett meg a Teslákba, a feláras Full Self Driving rendszer viszont az elmúlt hetekben fontos frissítésen esett át, így soha nem működött még olyan jól, mint manapság: egyebek mellett javult a manőverezés és a sebességszabályozás, kevesebb a váratlan megállás és precízebbé vált az irányjelzők használata is.

Ezzel pedig nincs vége, a gyártó ugyanis hamarosan két másik rendszert, az autókat a sofőrhöz gurító Summont és az automatikus parkolásért felelős Autoparkot is egy fontos update-tel dobja fel, a nyilvánosságban viszont inkább az utóbbi új neve keltett nagyobb figyelmet.

Hirdetés

Elon Musk ugyanis nemrég az X felületén, egy felhasználó bejegyzésére reagálva árulta el, hogy a jövő hónapban mindkét funkció egy nagyobb frissítésen esik át, a posztjából pedig az is kiderül, hogy az Autopark már "Banish", azaz "száműzés" néven fut, ő legalábbis ezzel a kifejezéssel hivatkozik rá. Így tehát a Tesla tulajdonosok már nemcsak megidézhetik (Summon), hanem száműzetésbe is küldhetik a járgányukat.

Az átnevezés nagy derűt váltott ki a kommentelők sorában: volt, aki csak egy sírva nevetős emojival válaszolt, de olyan is akadt, aki megjegyezte, hogy alig várja, hogy egy elhagyatott parkolóba száműzhesse a Tesláját, míg a Mashable újságírójának a A Gyűrűk Ura jutott eszébe róla. A száműzetési parancsokat viszont csak azok a tulajdonosok adhatják ki, akik a kötelezőnél mélyebben a nyúltak a zsebükbe, a Summon & Banish ugyanis az FSD-hez hasonlóan feláras funkciók.

A legfontosabb persze az, hogy vajon mit tud a Musk által "jelentős fejlődésként" jellemzett frissítés, de bizonyára erről is hallunk majd, ha eljön az ideje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.