Hirdetés

A TikTok beperelte az amerikai kormányt



|

A hónap közepén már megszellőztette a kínai ByteDance, hogy a TikTokon keresztül hamarosan beperelnék az amerikai kormányt az elnöki rendelet miatt - most meg is tették.

Hirdetés

A TikTok mögött álló ByteDance körülbelül két hete jelezte, hogy bepereli az amerikai kormányt Donald Trump elnöki rendelete miatt, amely kitiltja a TikTokot az Egyesült Államokból, ha azt nem vásárolhatja fel határidőn belül egy amerikai cég, a vételár jelentős részét az amerikai pénzügyminisztériumnak utalva. A fejlesztők azt mondják, hogy a Trump-kormány figyelmen kívül hagyja a fejlesztők törekvéseit, hogy eloszlassák az aggályokat, pedig ők jóhiszeműen együttműködnek mindenben. 

Hirdetés

A TikTok mögött álló csapat úgy érzi, nincs más választása, mint visszavágni, hogy megvédjék saját, valamint a dolgozóik és a közösségük jogait. Keresetük szerint az elnöki rendelet számos dolog megsértése mellett egyszerűen nem nyújt bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy miért lenne nemzetbiztonsági fenyegetés a TikTok. Ezen felül a hatóságokkal való együttműködésüket is figyelmen kívül hagyják. 

A perben hangsúlyozzák, hogy a független nemzetközi szakértők az elnöki rendelet politikai természetét is bírálták, és aggódnak, hogy mennyire lehet valós a nemzetbiztonsági fenyegetés ténye. A rendelet miatt WeChat-felhasználók egy csoportja is beperelte a Trump-kormányt. Jelen állás szerint a kitolt határidőkkel november 12-ig van lehetőség amerikai kézre adni a TikTokot és a WeChatet, ellenkező esetben azokat betiltják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.