Hirdetés

A TikTok pofátlanul lenyúlta az egyik feltörekvő konkurense fő funkcióját



|

Az egyre népszerűbb BeReal mostantól lényegében a TikTok része, csak éppen más néven.

Hirdetés

A Facebookhoz vagy az Instagramhoz képest a 2016-ban elindult TikTok ugyan még zsengének tekinthető, de ettől eltekintve egy több mint 1 milliárd felhasználóval bíró, mélyen beágyazott közösségi platformról beszélünk, amelytől valósággal rettegnek a nagy konkurensek, olyan nagy lendülettel hódítja el a fiatal felhasználóikat.

Így aztán a TikTok rövid videós receptjét is előszeretettel másolják a többiek, elég csak az Instagram Reelsre vagy a YouTube Shortra gondolni. Most azonban a kínai ByteDance által üzemeltetett app lépett a másolás útjára, egy az egyben lenyúlva egy feltörekvő szereplő, a BeReal működési modelljét.

Hirdetés

Aki esetleg nem ismerné: a BeReal egy 2020 óta elérhető francia platform, amely a nevéhez hűen egy őszintébb képet igyekszik közvetíteni a felhasználóiról. Az alkalmazásban naponta egyszer, egy véletlenszerűen kiválasztott időpontban kell posztolnunk egy előlapi és egy hátlapi kamerával készített fotót, ami elméletben garantálná, hogy nem egy Instagram-szerűen beállított művalósággal ékeskedünk az ismerőseinknek.

A céges szempontból is kicsi, 50 embert foglalkoztató közösségi oldalnak nagyjából 10 millió napi aktív felhasználója van, ez viszont már elég volt ahhoz, hogy a ByteDance rákívánjon a receptre, és TikTok Now néven teljesen lemásolja a random időpontban fényképezős funkciót.

"A TikTok Now meghív téged és barátaidat, hogy a készülék első és hátsó kamerájával rögzítsétek, amit éppen csináltok. Naponta kapsz egy felszólítást, hogy készíts egy 10 másodperces videót vagy egy statikus fotót, hogy könnyedén megoszthasd az aktuális tevékenységedet."

- írja a platform hivatalos blogja a BeRealt koppintó újdonságról, amely egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el. Az üzemeltető ígérete szerint a következő hetekben a globális rajtra is sor kerül, ám egyes régiókban önálló alkalmazásként vezetik be a TikTok Now-t.

A ByteDance ezért arra is emlékeztetett, hogy az új alkalmazásra is érvényesek lesznek a kiskorúakat védő korlátozások, így a 16 év alatti felhasználók alapból privátra állított fiókokat hozhatnak majd létre, a 18 év alattiak pedig nem oszthatják meg a posztjaikat a Felfedezés-falon, csak a barátaik számára. A 13-15 éves korosztályt emellett a kommentelési lehetőségek korlátozásával is védeni fogják, így csak a barátaik szólhatnak hozzá a bejegyzéseikhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.