Hirdetés

A TikTok szól a sértő kommentek íróinak, hogy gondolják át, tényleg el akarják-e küldeni az üzenetet



|

A rendszer automatikusan felismeri a nem helyénvaló vagy nem kedves kifejezéseket, de nem blokkolja őket.

Hirdetés

A különböző közösségi médiás platformok üzemeltetői folyamatosan küzdenek a trollokkal és az illetlen módon viselkedő felhasználókkal, a rendszerek egyre fejlettebben szűrik a kommentjeiket. Igaz, hogy vannak közösségi irányelvek, amikre hivatkozva bármikor kitilthatják a problémás felhasználókat, de mások mellett a TikTok is tudja, hogy a teljes szigor nem célravezető.

Ma több új funkció érkezett a TikTok alkalmazásba, amik pont a "nem illendő vagy nem kedves" kommentek szűrését szolgálják. Mostantól egy pop-up ugrik fel akkor, ha a rendszer olyan szót vagy kifejezést észlel, ami a közösségi irányelveket sértheti. Ekkor felteszi a kérdést, hogy biztosan el akarja-e küldeni a felhasználó a hozzászólást, és lehetőséget ad a szerkesztésre vagy a jóváhagyásra.

Hirdetés

Hasonló megoldást tesztelt az Instagram is korábban, és azt tapasztalták, hogy a módszer működik. A Twitternél is zajlik a tesztelés, és a Facebook is próbálkozik valami hasonlóval.

A másik lehetőség a tartalomgyártók előtt áll nyitva: ők mostantól beállíthatják, hogy minden komment csak jóváhagyás után élesedhessen. Ez persze egy nagy követőbázisnál iszonyú mennyiségű extra melót jelenthet. Alternatív megoldásként engedélyezhető a spamek és sértő kommentek szűrése, vagy az egyes kulcsszavak blokkolása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.