Hirdetés

A TikTok újítása tovább mossa a határokat a közösségi platformok között



|

Zöld utat kaptak a szöveges posztok.

Hirdetés

Sűrű, eseménygazdag időszak áll a TikTok mögött. Rövid történetében sok buktató, és nem várt esemény volt: Gyerekek haltak meg a platformon terjedő kihívások miatt, vezetőjét az amerikai szenátus elé citálták, valamint több ország, és számos amerikai állam is szeretné a használatát betiltani. Ezektől a történésektől függetlenül a TikTok kezdeti, újdonságában rejlő sikere kitart a mai napig.

Az elmúlt két évtizedben egymást érték az induló közösségi oldalak: a Facebook-ot követő Instagram, Snapchat, Twitter és TikTok sikere vélhetően az újdonság csábító ereje mellett az igényekre építő progressziónak is köszönhető, hogy képesek voltak mindig új dolgokat kipróbálni, egymástól átvenni. Így fordulhatott elő hogy mára szinte minden oldalon megtalálhatóak ugyanazok a funkciók.

Hirdetés

Eddig a TikTok kizárólag videós posztok közétételét tette lehetővé, de a döntéshozók úgy határoztak, hogy a jövőben szabad utat engednek a szöveges posztoknak is. Döntésüket azzal indokolták, hogy szeretnének azoknak is kedvezni, akik jobban kedvelik a közlés írott formáját. Persze sejthető, hogy a cég ezzel szeretné a saját térfelén tudni azokat, akik eddig a Twittert illetve az újonnan indult Threadset használták hasonló célból.

A felhasználók mostantól ezer szavas terjedelemben tehetik közzé gondolataikat a videós platformon. A szöveg mögé színes hátteret választhatnak, és matricákat használhatnak fel a szöveges poszt elkészítéséhez. 

Már csak az a kérdés, hogy mikor jönnek a tátogós videók a Twitteren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.