Hirdetés

A TikTokkal és más appokkal hódítaná meg a vásárlókat az új Mercedes E-osztály



|

Megnyugodhat, akinek csak a TikTok és az Angry Birds hiányzott a német gyártó luxusautóiból.

Hirdetés

Az autók és a szórakoztatóelektronikai cikkek fúziója még az 1920-as években, az első kezdetleges rádiók beépítésével kezdődött, a legújabb prémium járgányok pedig már nemcsak közlekedési eszközök, hanem guruló multimédiás központok is kényelmes fotelekkel, minőségi hangrendszerrel és egyre nagyobb kijelzőkkel.

Ami az óriási paneleket illeti, a Mercedes-Benz a tavaly piacra dobott elektromos luxus liftbackjében, az EQS-ben maxolta ki a műfajt teljes műszerfalon végigfutó Hyperscreennel, hamarosan pedig a nagy múltú E-osztályba is megérkezik a technológia.

Hirdetés

A német gyártó nemrég leplezte le a 2024-es E-Klasse belterét, amelyben a Hyperscreen egy kisebb változata, a Superscreen kapott helyet. A fő különbség, hogy a műszerfalra szerelt három panelt ezúttal nem egyetlen, összefüggő üveg mögé rejtették, mivel a digitális műszeregység megjelenítője itt egy külön keretben kapott helyet. A cég egyelőre nem közölte az egyes panelek pontos méretét, de a képek alapján nem kell majd nagyító a tartalmak élvezetéhez.

Az 5G-kapcsolattal rendelkező multimédiás rendszer lelke továbbra is az MBUX operációs rendszer, amelyhez a Mercedes-Benz egy új alkalmazásboltot is elindít. Itt olyan, külsős fejlesztésű appokat találunk majd, mint a TikTok vagy az Angry Birds, de a dolgozni vágyóknak a Webex és a Zoom is rendelkezésére áll majd.

Ezek mellett a rajt napjától a Vivaldi webböngésző is támogatni fogja a platformot, a Mercedes pedig azt ígéri, hogy összesen 30 globális streaming szolgáltató műsorait pörgethetik majd az új E osztály vásárlói, akik természetesen az Android Auto és az Apple CarPlay támogatását is megkapják. A beltéri hangulatvilágítást egy hangvizualizációs effekt dobja fel, amely a Superscreenen kíséri a 4D-s Burmester hangrendszer által szolgáltatott ritmusokat.

A W214-es kódnevű Mercedes E osztály még az idén eljut a kereskedésekbe, az autó többi részét viszont csak valamikor a következő hónapok során mutatják meg a közönségnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.