Hirdetés

A TikTokon élőben volt nézhető, ahogy felgyújtotta volt feleségét, most kivégezték a férfit



|

A feleség korábban többször is segítségért fordult a rendőrökhöz, akiktől azt a választ kapta, hogy ez családi ügy.

Hirdetés

A TikTokon, egészen pontosan a platform kínai verziójában, a Douyin nevezetű felületen volt népszerű tartalomgyártó egy Lamu néven tevékenykedő hölgy, aki több százezer nézővel osztotta meg mindennapjait. Egy kétgyermekes anyukáról van szó, aki nagyon tartott volt férjétől, ezért a rendőrséghez is elment, a helyi hatóságok azonban nem foglalkoztak félelmeivel, úgy gondolták, ez családi ügy.

2020-ban aztán Lamu és férje elváltak, a bontóper során pedig a kínai bíróság is megerősítette azt, hogy a férfi erőszakot követett el a nő ellen. Innen pedig horrorba illő fordulatot vett az egész ügy.

Hirdetés

Nagyjából három hónappal a válás kimondása után ugyanis a férfi elment Lamu otthonába. A nő éppen élő adásban volt, mikor volt férje lelocsolta őt benzinnel, és felgyújtotta. Lamu testének 90 százaléka megégett, két hétig még kórházban feküdt az eset után, de végül belehalt sérüléseibe. 

Lamu volt férjét elfogták, elítélték, most pedig végre is hajtották rajta a halálbüntetést. A családon belüli erőszak 2016 óta büntetendő Kínában, de továbbra is széles körben elterjedtek az erőszakos esetek, elsősorban a vidéki területeken. Lamu halála hatalmas felháborodást váltott ki, a Weibo mikroblog-platformon pedig felhasználók milliói követelik azt, hogy lépjenek fel jobban az illetékesek a családi erőszak észlelése esetén - ezeket a bejegyzéseket később nagyrészt cenzúrázzák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.