Hirdetés

A titkosított adatokat is elemezni akarja a Facebook, hogy targetálhassa a reklámokat



|

Egy friss jelentés szerint Zuckerbergék vizsgálják a feloldás nélküli elemzés lehetőségét.

Hirdetés

Az elmúlt évek különféle adatkezelési és adatszivárgási botrányai miatt a sajtó és az elemzők is árgus szemekkel figyelik a Facebookot, hogy a közösségi platform vajon milyen módon igyekszik még több információra szert tenni a felhasználóiról.

Zuckerbergék eleve nem rajonganak a magánszféra műfajáért, hiszen az iOS 14 követés elleni megoldása körül is óriási hisztit csaptak, most pedig úgy tűnik, hogy a titkosított adatok is csípik a vállalat szemét.

Hirdetés

A The Information ugyanis arról számolt be, hogy a Facebook egyike azoknak a vállalatoknak, melyek a homomorfikus titkosítás (fully homomorphic encription - FHE) iránt érdeklődnek. A cég állítólag egy külön csapatot állított a technológiára, melynek lényege, hogy az így titkosított adatokon később feloldás nélkül is végezhetők matematikai műveletek.

Az értesülés arra utal, hogy a Facebook valamiféle kerülőutat szeretne találni a felhasználók titkosított adatainak elemzéséhez. A The Information által megkérdezett szakértők szerint ez leginkább a kétoldalú titkosítással védett WhatsApp-beszélgetések hirdetési célú felhasználásában jöhetne kapóra a közösségi óriásnak.

A jelentés a Facebook mellett az Amazont, a Google-t és a Microsoftot is megemlítette az FHE iránt érdeklődő tech vállalatok sorában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.