Hirdetés

A tőzsdén már nem az Intel a nyerő, hanem az AMD



|

A Goldman Sachs eladásra minősítette az Intelt, az AMD-vel kapcsolatban azonban egyre pozitívabb a véleménye.

Hirdetés

A Goldman Sachs úgy véli, hogy az Intelnek nagyon komoly gondjai vannak a 10 nm-es gyártástechnológiával. Ez nem újdonság, azonban a befektetőket egyre jobban zavarja, hogy évek óta nem tud előrelépni az Intel. A Goldman Sachs ezért leminősítette az Intel részvényének értékelését, semleges plecsni helyett már az eladást jelző van a neve mellett. 

Hirdetés

Bár az Intel a S&P 500 teljesítményét a maga évi 8,6 százalékos mutatójával még így is lekörözi, a cég kilátásai nem a legjobbak, legalábbis a tőzsdén semmiképp. 

Ezzel szemben az AMD-vel kapcsolatban egyre bizakodóbb a Goldman Sachs, és eladásra jelölés helyett már a semleges kosárba került a vállalat. Az elemzők szerint a következő két évben egyre nagyobb lesz a kereslet az AMD chipek iránt a szerver- és a fogyasztói piacon. A szerverpiacon például 5,1 és 9,4 százalékra nőhet 2019-re és 2020-ra az AMD piaci részesedése a jelenlegi 2,2 százalékról. 

Az AMD részvényeit sokak szerint nagyon durván alul értékelik, főleg a cég szellemi tulajdonát és tapasztalatát figyelembe véve. Többen úgy érvelnek, hogy alapvetően csak ez a meghatározó cég van az Intel mellett, ami képes x86-os chipeket tervezni, ráadásul az elmúlt két évben több, mint magára talált. A részvény-árfolyama ráadásul idén eddig 85,8 százalékkal emelkedett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.