A Transformers és a MechWarrior rajongóinak álma ez megvásárolható óriásrobot



|

Aki eleget fizet, a saját garázsába is beállíthatja Optimus-fővezér távoli rokonát.

A japán gyökerekkel bíró Transformers-franchise története egészen 1984-ig vezethető vissza, az évtizedek során pedig a Hasbro játékfigurái mellett képregények, rajzfilmek és persze a 2007 óta futó mozifilmek is gondoskodtak róla, hogy minél több ember ismerkedjen meg az autóknak álcázott harcoló robotokkal.

A Transformersszel felnőtt generációkban bizonyára bőven akadnak, akik szívesen vennék, ha a saját járgányuk is képes lenne átvedleni az autobotok egyikévé, egy japán (mi más?) cég pedig ha kompromisszumokkal is, de most teljesíti ezt a kívánságot.

Hirdetés

A Tsubame Industries kifejezetten arra jött létre, hogy a tudományos fantasztikum ihlette robotokat készítsen, az erőfeszítés gyümölcse pedig az Archax nevű modell, amely egész közel áll Optimus Prime-ékhoz. A 4,5 méter magas, 3,5 tonnás monstrum ugyanis kerekeken gurul, amiket képes "kinyújtani", így járműként is használható. A tempó ugyanakkor nem fogja letépni a fejünket, mivel a csúcssebesség 10 km/h környékén van.

További kompromisszumot jelent, hogy Archax nem képes életre kelni, hiszen csak egy emberi pilóta által bírható mozgásra: a burkolat alatt egy komplett parancsnoki híd található öt monitorral és két joystickkel, amelyek az irányítást szolgálják. A robot így aztán a Mechwarrior- és a Gundam-franchise rajongóit is tökéletesen kiszolgálja.

A rossz hír, hogy a Tsubame csak 2,6 millió dollárért, vagyis közel 950 millió forintért hajlandó valóra váltani a gyermeki álmokat, és egyelőre csupán 5 példányra vesz fel előrendelést. A cég mindazonáltal nem csinál titkot belőle, hogy a gazdag embereket szeretné kiszolgálni, a követendő mérceként pedig a luxuscikkek piacát, azon belül is a luxusautókat és a magánrepülőgépeket jelöli meg a gyártó honlapja.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.