Hirdetés

A túlárazott videokártyák miatt nem meglepő módon óriásit kaszáltak a gyártók



|

Úgy tűnik, hogy rengeteg vásárlót még a magasabb ár sem tudott eltántorítani.

Hirdetés

A továbbra is fennálló chiphiány, illetve egyéb okok miatt elég nagy a baj a GPU-piacon, és a helyzet súlyosságát jól mutatja az, hogy az MSI visszahozta az egyik jól ismert, évekkel ezelőtt megjelent videokártyáját. Már alapvetően az is nagy gond, hogy nem túl bőségesek a készletek az új videokártyákból, a rendelkezésre álló darabokat pedig gyakran alaposan túlárazva szeretnék értékesíteni a viszonteladók.

Hirdetés

Több tényező is hozzájárult ehhez a szerencsétlen helyzethez, ám a magas árakat nagyon leegyszerűsítve annak köszönhetjük, hogy nagy a kereslet, viszont kicsi a kínálat. Viszont úgy tűnik, hogy a hardverek mögött álló vállalatoknak így sem lehet sok okuk a panaszra, mivel a piackutatással foglalkozó Jon Peddie Research nemrég arról számolt be, hogy a videokártya-gyártók 2021 első negyedévében több mint 12,5 milliárd dollárt termeltek. Ez 370%-os növekedést jelent a tavalyi eredményhez képest.

Egyelőre leginkább csak tippelni lehet, hogy mikor ér véget ez a nem túl ideális helyzet, ezért a saját gép összerakása helyett jelenleg jobb alternatíva lehet egy előre megépített PC, vagy akár egy erősebb laptop beszerzése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.