Hirdetés

A Twitter végleg kitiltotta Donald Trumpot, az elnök két kiskapuval is megpróbálkozott



|

Úgy érezték a Twitter illetékesei, hogy ha visszaengednék Trumpot a platformra, akkor az elnök ismét erőszakra buzdítaná híveit.

Hirdetés

A capitoliumi zavargások utána a Facebook, a YouTube és a Twitter is felfüggesztette ideiglenesen Donald Trump közösségi médiás oldalait. A Facebookon ez mintegy kéthetes tiltást jelentett, de a Twitter csak 12 órás büntetés mellett döntött azzal együtt, hogy figyelmeztették az elnököt, ha továbbra is azt a narratívát erősíti, hogy az amerikai választásokat elcsalták, és ő lett a valódi nyertes, véglegesen bannolni fogják. 

A 12 órás tiltás követően végül a Twitter illetékesei úgy döntöttek magyar idő szerint ma hajnalban, hogy ha Donald Trump visszakapná Twitter oldalát, ott ismételten erőszakra buzdítaná híveit, így véglegesen letiltották a profilt. Az elnök ezt követően két kiskapu alkalmazásával is megpróbálkozott.

Hirdetés

Első körben a mindenkori amerikai elnöknek fenntartott @POTUS accounttal tett közzé posztokat, amelyekben leírta, szerinte a Twitter túl messzire ment a szólásszabadság korlátozásában, illetve azt is tényként jelentette ki, hogy a közösségi oldal dolgozói összejátszanak a demokratákkal és a radikális baloldallal. Leírta továbbá, hogy jelenleg is tárgyalásokat folytat több más közösségi oldallal, illetve annak lehetőségét sem veti el, hogy saját közösségimédia platformot hozzon létre. Nagy bejelentéseket ígért, de nem folytathatta a posztolgatást sokáig. Az alábbi képeket a The Verge mentette le.

A Twitter szabályi ugyanis nem engedélyezik, hogy egy korábban kitiltott személy más profilokon keresztül újra posztolhasson. A @POTUS a mindenkori amerikai elnökhöz tartozik, így hamarosan Joe Bident kapja meg a kontrollt felette. Most egyelőre törölték Trump összes itteni posztját, az új elnök pedig egy teljesen lenullázott profil kap majd meg - ez egyébként a megszokott eljárás, az új amerikai elnöknek mindig nulláról kell elkezdenie felépíteni a @POTUS profilt, nem "viheti tovább" elődje követőit. 

Donald Trump még egyszer megpróbált mindezek után egy másik profilt használni: a @TeamTrump accounton tette közzé bejegyzéseit, de a Twitter ismét gyorsan lépett, és ezt a profilt is letiltották. Itt az alábbi volt az elnök legutolsó posztja:

Gary Coby profilját egyébként ugyancsak felfüggesztette a Twitter. Coby a 2020-as Trump kampány digitális részlegének vezetője volt, ma pedig felajánlotta saját accountját Dan Scavinónak, a Fehér Ház social media directorának azért, hogy használják ezt Trump új accountjaként. A Twitter szabályzata ezt sem engedi meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.