Hirdetés

A Twitterre is érkezik egy közkedvelt videós funkció



|

Remek hírünk a krónikus időhiányban szenvedőknek.

Hirdetés

Aligha van nagyobb közhely annál, hogy felgyorsult világban élünk, de mint minden hasonló bölcsesség, ez is mély igazságtartalommal bír, amit kiválóan bizonyít, hogy sokan még a YouTube néhány perces videóit is többszörös sebességen nézik, mert vagy nincs idejük rájuk, vagy egyszerűen csak képtelenek már "huzamosabb" ideig egy dologra koncentrálni.

Nekik lehet jó hír, hogy a Twitter is ebbe az irányba mozdul el, s hamarosan a mikroblogon is elérhetők lesznek az állítható sebességű videós tartalmak.

Hirdetés

A lépés ugyan remekül passzol a mai trendekhez, valahol viszont mégis meglepő, mivel a Twitter legtöbb felhasználója eleve nem tölthet fel 140 másodpercnél hosszabb videót, szóval a madaras platform már most sem követel túl sok figyelmet a nézőktől. A variálható lejátszási sebesség tesztje mindenesetre már el is kezdődött, de egyelőre csak néhányan érhetik el a weben és az androidos alkalmazásban.

Ami a lehetőségeket illeti, rögtön 8 fokozatot is kapunk, negyedes lassítástól egészen a kétszeres gyorsításig, automatikus audio-korrekcióval, így a felpörgetett anyagok sem fognak úgy hangzani, mintha az Alvin és a mókusok valamelyik epizódját néznénk. A sebesség módosítása a videók mellett a hangos tweeteknél (voice tweetek) is elérhető lesz.

Hogy pontosan mikortól, az egyelőre rejtély, de még csak február van, így esélyes, hogy még az idén élesítik a funkciót. A The Verge kérdésére viszont Joseph Nunez, a Twitter szóvivője elmondta, hogy a megjelenés előtt még az iOS-es eszközökre is ki fogják terjeszteni a főpróbát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.