Hirdetés

A Twittert nagyon érdekli Elon Musk levelezése



|

A mikroblog üzemeltetője igyekszik megtudni, hogy a milliárdos mit mondott a felvásárlási szappanopera körül vizsgálódó hatóságoknak.

Hirdetés

A Twitter felvásárlása kétségtelenül a tech történetének egyik legfordulatosabb sztorija. Elon Musk még az év elején kezdett olyan üzleti manőverekbe, amelyek a közösségi oldal teljes átvételét készítették elő. Ezek ellen eleinte még küzdött az üzemeltető, majd áprilisban hirtelen bejelentették, hogy 44 milliárd dollárért a SpaceX és a Tesla alapítójáé lesz a Twitter, Inc.

Júliusban aztán Musk gondolta meg magát, és hiányos tájékoztatásra hivatkozva visszakozott az akvizíciótól amire reagálva a Twitter beperelte a mágnást, majd jött a következő fordulat Musk második pálfordulásával, akinek jelen állás szerint október 28-ig kell nyélbe ütnie a tranzakciót, ha el akarja kerülni a bírósági tárgyalást. A jelek szerint azonban a Twitter már semmit sem bíz a véletlenre, és a háttérben tovább fegyverkezik az eljárásra.

Hirdetés

Egy tegnapi beadvány szerint ugyanis a Twitter dokumentumokat próbál szerezni arról a nyomozásról, amelyben az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálódik Elon Musk körül a felvásárlás kapcsán. A mikroblog üzemeltetőjének ügyvédjei még július 22-én kérvényezték, hogy betekinthessenek a SEC és a Musk között zajló levelezésbe, mivel véleményük szerint az abban található információk "a peres eljárás kulcsfontosságú kérdéseire vonatkoznak".

Első körben közvetlenül Muskéktól próbáltak szert tenni az e-mailekre, ám a saját ellenkeresetet benyújtó alperes jogi csapata a "nyomozati titoktartásra" hivatkozva elutasította az igényt. A friss bírósági beadványukban a Twitter ügyvédei azt írják, hogy a dokumentumok biztosítása nem jelentene valódi terhet, mivel azok "könnyen azonosítható anyagok elkülönített csoportját képezik az ügyvédek aktáiban, akik írták, átnézték vagy megkapták őket", s egyben kijelentik, hogy véget kell vetni a bizonyítékok elrejtésének.

Mindebből kitűnik, hogy a Twitter nem csökkenti a nyomást a milliárdoson, akinek tehát már csak két hete maradt az üzlet lezárására, ellenkező esetben tovább folytatódik a delaware-i eljárás, melynek október 17-én kellett volna elindulnia, de a legutóbbi fordulattal szüneteltetésre került.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.