Hirdetés

A Unity felvásárolja Peter Jackson VFX-es cégét, hogy metaverzumot építsen vele



|

Milliók számára válik elérhetővé a Gollumot is megalkotó Weta Digital technológiája.

Hirdetés

Komoly üzletet jelentett be a Unity grafikus motort fejlesztő Unity Technologes: a San Franciscó-i vállalat felvásárolja Peter Jackson speciális effektekre szakosodott cégét, a több Oscar- és BAFTA-díjat is birtokló Weta Digitalt.

A Gyűrűk Ura rendezője két partnerével még 1993-ban alapította a Wetát, amely később olyan karakterek megalkotásáért felelt, mint Gollum, az Avatarban látható Neytiri, vagy A majmok bolygójának Caesarja.

Hirdetés

A Unity készpénzben és részvényben 1,63 milliárd dollárt fizet a cégért, amit a tranzakció során két részre osztanak: a Weta Digitallal a Unityhez kerül az effektekhez használt technológia és eszközei, míg a WetaFX megmarad önálló vállalkozásként, a továbbiakban évi 50 millió dollárért licencelve a munkájához szükséges szolgáltatásokat a Unitytől.

A Unity célja, hogy beépítse a saját platformjába a Weta VFX-es technológiáját, alkotók milliói számára téve elérhetővé a VFX-es eszköztárat, ami hosszabb távon fontos részét képezné a cég által dédelgetett metaverzumnak is.

Ezzel a Unity Technologies is bejelentkezett a Facebook, az Epic Games, a Microsoft és a Niantic mellé a metaverzumos piacra, amely lényegében különböző megközelítésű, komplex digitális világokat takar.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.